Știați că
- Știați că pentru depunerea cererilor de compensare pentru motorina achiziționată începând cu data de 23 aprile 2022 operatorii de transport trebuie să își creeze conturi noi de acces pe site la ARR?
- Știați că începând cu 22 mai 2022 autoritățile din Italia au început să rețină vehiculele între 2,5 tone și 3,5 tone care efectuează transport de marfă fără a deține licentă comunitară și copie conformă?
- Știați că pentru transportul rutier de mărfuri cu autovehicule sau combinații de vehicule a căror MTMA este cuprinsă între 2,5 tone – 3,5 toneși pentru vehiculele 8+1 întreprinderea trebuie să dețină certificat MACRON?
- Știați că începând cu 24 mai 2022 transportatorii români nu mai au nevoie de autorizații de transport pentru Ucraina?
- Știați că în perioada 1-15 iulie 2022 puteți depune cerere pentru compensarea creșterii prețului la motorina achiziționată în perioada 23 aprilie 2022-30 iunie 2022?
- Știați că începând cu 21 mai 2022 întreprinderile care efectuează operațiuni de transport rutier contra cost în trafic național/internațional cu vehicule sau combinații de vehicule a căror MMA este cuprinsă între 2,5 tone – 3,5 tone nu mai pot circula fără licență comunitară și copie conformă?
- Știați că pentru transportul rutier de mărfuri în cont propriu efectuat cu autovehicule sau combinații de vehicule a căror masă totală maximă autorizată este cuprinsă între 2,5 tone – 3,5 tone, întreprinderea nu trebuie să obțină licență comunitară?
- Știați că firmele de transport care utilizează vehicule între 2,5 tone și 3,5 tone pentru a obține licență de transport comunitară transportatorul trebuie să îndeplinească și cerința de competență profesională?
- Știați că începând cu 1 iulie 2022 dacă transportați legume, plante, rădăcini, tuberculi, produse alimentare, imbrăcăminte, incălțăminte trebuie să aveți un cod UIT care să însoțească marfa?
- Știați că transportul rutier de marfă între România și Turcia/ Turcia și România se desfășoară fără autorizații de transport?
- Știați că pentru transportul rutier de mărfuri în cont propriu efectuat cu autovehicule sau combinații de vehicule a căror masă totală maximă autorizată este cuprinsă între 2,5 tone – 3,5 tone transportatorul nu trebuie să obțină licență comunitară?
- Știați că începând din 15 aprilie 2022 reprezentantul legal al firmei de transport va da o Declarație pe proprie răspundere (penală) prin care își asumă faptul că va aduce acasă camioanele la 8 săptămâni?
- Știați că obligația întoarcerii acasă a șoferului la 3-4 săptămâni revine firmei?
- Știați că începând cu 21 mai 2022 firmele care efectuează transport cu vehicule de peste 2,5 tine trebuie să dețină copii conforme pentru aceste vehicule și licență de transport?
- Știați că începând cu 1 ianuarie 2022 valoarea indemnizației pentru mese în Germania este de 270 euro pe luna?
- Știați că transportatorii din România pot efectua maximum 2 operațiuni de cabotaj în Regatul Unit, cu condiția ca acestea să fie efectuate după ce au descărcat integral marfa adusă din UE?
- Știați că diminuarea cu mai mult de 4 ore a repausului săptămânal redus se sancționează cu amenda?
- Știați că diminuarea cu 2 ore sau mai mult a perioadei minime de repaus zilnic redus, atunci când este posibilă reducerea acesteia până la 9 ore se sancționează ?
- Știați că scoaterea neautorizată a diagramei tahografice sau cartelei tahografice din echipamentul/aparatura de înregistrare, care are impact asupra înregistrării datelor relevante se sancționează?
- Știați că diminuarea cu 2 ore sau mai mult a perioadei de 9 ore din perioada de repaus zilnic fracţionat se sancționează?
- Știați că diminuarea cu 2 ore sau mai mult a perioadei de repaus zilnic în cazul conducerii în echipaj se sancționează ?
- Știați că depăşirea cu 2 ore sau mai mult, dar nu cu mai mult de 4,5 ore, a duratei maxime zilnice de conducere de 9 ore se sancționează?
- Știați că utilizarea unui vehicul fără a avea instalat un tahograf omologat sau utilizarea unui vehicul dotat cu tahograf care nu a fost montat conform cerinţelor legale se sancționează?
- Știați că intervenţia asupra echipamentului/aparaturii de înregistrare, diagramei tahografice sau cartelei tahografice astfel încât aceasta să poată conduce la alterarea datelor înregistrate şi/sau a informaţiilor conţinute în raportul imprimat al echipamentului/aparaturii de înregistrare se sancționează ?
- Știați că depăşirea cu 4,5 ore sau mai mult a duratei maxime zilnice de conducere de 9 ore, atunci când nu este permisă extinderea acesteia la 10 ore se sancționează?
- Știați că depăşirea cu 5 ore sau mai mult a duratei maxime zilnice de conducere de 10 ore, atunci când este permisă extinderea acesteia la 10 ore se sancționează?
- Știați că depăşirea cu 14 ore sau mai mult a duratei maxime de conducere săptămânale se sancționează ?
- Știați că depăşirea cu 15 ore sau mai mult, dar nu cu mai mult de 22,5 ore, a duratei maxime de conducere cumulate pentru două săptămâni consecutive se sancționează?
- Știați că depăşirea cu 9 ore sau mai mult, dar nu cu mai mult de 14 ore, a duratei maxime de conducere săptămânale se sancționează?
- Știați că depăşirea cu 1,5 ore sau mai mult a duratei maxime de conducere neîntreruptă se sancționează ?
- Știați că depăşirea cu 22,5 ore sau mai mult a duratei maxime de conducere cumulate pentru două săptămâni consecutive se sancționează?
- Știați că utilizarea altei cartele tahografice decât a celei emise conducătorului auto se sancționează?
- Știați că neprezentarea cartelei tahografice organelor de control se sancționează cu amenda?
- Știați că dacă echipamentul/aparatura de înregistrare nu funcţionează corect sau este defect(ă) se sancționează cu amenda?
- Știați că efectuarea, de către un conducător auto care face parte dintr-un echipaj, a pauzei de 45 de minute la bordul unui vehicul condus de un alt conducător auto, în cazul în care persoana care face pauză este implicată în asistarea celei care conduce vehiculul se sancționează?
- Știați că utilizarea incorectă a diagramei tahografice sau a cartelei tahografice se sancționează ?
- Știați că daca operatorul de transport/întreprinderea nu deţine înregistrările privind activitatea unui conducător auto, cel puţin pentru ultimele 365 de zile, sau pe toată perioada de activitate dacă aceasta este mai mică de 365 de zile se sancționează?
- Știați că dacă șoferul conduce un vehicul dotat cu echipament/aparatură de înregistrare fără a utiliza diagrame tahografice şi/sau cartelă tahografică se sancționează?
- Știați că daca conducătorul auto deţine mai mult de o cartelă tahografică valabilă se sancționează cu amenda de la 4.000 lei - 6.000 lei?
- Știați că angajaţi ai operatorilor economici specializaţi în transportul de materiale lemnoase, care dobândesc calitatea de transportatori profesionişti; persoane fizice care dobândesc calitatea de transportatori profesionişti au obligația să se înregistreze in aplicația SUMAL 2,0?
- Știați că depăşirea cu 15 ore sau mai mult, dar nu cu mai mult de 22,5 ore, a duratei maxime de conducere cumulate pentru două săptămâni consecutivese sancționează?
- Știați că dacă echipamentul/aparatura de înregistrare nu funcţionează corect, este defect(ă), nu este calibrat(ă) sau sigilat(ă) corespunzător ori nu are verificarea periodică în termenul de valabilitate se sancționează ?
- Știați că depăşirea cu 2 ore sau mai mult, dar nu cu mai mult de 4,5 ore, a duratei maxime zilnice de conducere de 9 ore, atunci când nu este permisă extinderea acesteia la 10 ore se sancționează ?
- Știați că prezenţa în vehicul şi/sau utilizarea unui echipament fraudulos capabil să modifice înregistrările tahografului sau falsificarea foilor de înregistrare se sancționează?
- Știați că nerespectarea de către întreprindere/operatorul de transport rutier a obligaţiei de a păstra la sediu documentele care atestă îndeplinirea obligaţiei de a organiza activitatea conducătorilor auto se sanctioneaza?
- Știați că efectuarea la bordul vehiculelor a perioadelor de repaus săptămânal normale şi a oricărei perioade de repaus săptămânal de mai mult de 45 de ore luată în compensaţie pentru perioade de repaus săptămânal reduse anterioare se sancționează?
- Știați că nerespectarea de către conducătorul auto a obligaţiei de a preschimba cardul de conducător auto cu unul nou, la solicitarea autorităţii competente, dacă este necesar pentru a se conforma specificaţiilor tehnice relevante se sancționează?
- Știați că depăşirea a 6 perioade consecutive de 24 ore după perioada precedentă de repaus săptămânal, cu până la 3 ore se sancționează ?
- Știați că utilizarea unui tahograf care nu a fost inspectat de un atelier autorizat se sancționează cu amendă cuprinsa între 4.000 și 6.000 lei?
- Știați că depăşirea a 12 perioade consecutive de 24 de ore după perioada precedentă de repaus normală, cu 12 ore sau mai mult se sancționează cu amendă cuprinsa între 4.000 și 6.000 lei
- Știați că remunerarea de către operatorul de transport rutier a conducătorilor auto în funcție de distanța parcursă se sancționaează cu amendă cuprinsă între 4.000-6.000 lei?
- Știați că refuzul atelierului autorizat pentru instalarea, repararea sau inspecţia tahografelor la solicitarea inspectorilor ISCTR se sancționează?
- Știați că transportatorii români efectuează aprox. 37% din operațiile de transport din Uniunea Europeană?
- Știați că transportatorii români operează cu marje extrem de scăzute pentru a fi competitivi în Europa?
- Știați că începând cu 01.01.2021, în Franța autovehiculele grele sunt obligate să aibă instalat sistemul de avertizare a punctului mort?
- Știați că începând cu 01.01.2021 transporturile din/spre Austria spre/din țări terțe UE (ex A-TR) vor putea fi efectuate numai cu autorizațiile CEMT valabile pentru categoria „Euro VI SIGUR” ?
- Știați că în Bulgaria nu se prescriu amenzile rutiere?
- Știați că începând cu 6 ianuarie 2020 punctul amendă pentru încălcarea Codului Rutier este 145 lei?
- Știați că din luna ianuarie 2020, examinarea pentru obţinerea CPC se face și în limba engleză?
- Știați că este interzisă efectuarea transportului rutier de mărfuri național cu cap tractor românesc și semiremorcă inregistrată in UE?
- Știați că începând cu 1 iulie 2022 salariul minim pe oră în Germania este de 10,45 Euro?
- Știați că: încredinţarea unui vehicul destinat transportului public de persoane sau de mărfuri pentru a fi condus pe drumurile publice de către un conducător de autovehicul sau tramvai care nu are atestat profesional se sancționează cu o amendă prevăzută în clasa a V a de sancţiuni - de la 21 la 100 puncte-amendă?
- Știați că în cazul unui Brexit fără acord, operatorii de transport români nu au nevoie de autorizatii CEMT valabile pentru anul 2020 pentru derularea transportului rutier UE – UK întrucât există o perioadă de tranziție?
- Știați că începând 01 mai 2022 salariul minim pe oră în Franța este de 10,85 Euro?
- Știați că începând cu 13 ianuarie 2021 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 2.300 lei lunar?
- Știați că lipsa contractului de muncă la bordul vehiculului se sancționează cu amendă de 10.000 lei?
- Stiati ca puteti suspenda contractul RCA la cerere?
- Știați că persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România sunt obligate să încheie asigurări RCA?
- Știați că în zilele de sărbătoare legală se aplică restricţii de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale?
- Știați că începând cu 1 aprilie 2017 este obligatoriu ca toți șoferii (și personalul mobil) care intra în domeniul de aplicare a Legii Macron să dețină Formularul A1 atunci când sunt detașați pe teritoriul Franței?
- Știați că Austria și Franța solicită conducătorilor auto să dețină formularul A1 la bordul autovehiculului?
- Stiati ca pentru transportul de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR aveți nevoie de Certificatul de agreare vamală?
- Știati ca pentru efectuarea unui transport rutier international între un stat membru UE și REPUBLICA ARMENIA, GEORGIA, REPUBLICA MOLDOVA, REPUBLICA TURCIA si UCRAINA puteti utiliza autorizatii TRACECA?
- Știați că începând cu 1 ianuarie 2019 salariul minim pe oră în Germania este de 9,19 Euro?
- Știați că se interzice întreprinderilor de transport să plătească șoferii în funcţie de kilometrii parcuși?
- Știați că în cazul în care un autovehicul este depistat circulând în trafic fără a deține o poliță RCA valabilă, proprietarul va fi sancționat ?
- Ştiaţi că nerespectarea de către operatorul de transport rutier a obligaţiei de a asigura informarea persoanelor transportate cu privire la obligativitatea purtării centurii de siguranţă pe timpul deplasării vehiculelor se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către operatorul de transport rutier a obligaţiei de a planifica transporturile şi de a întocmi programul de executare a acestora, astfel încât conducătorii auto să poată respecta prevederile legale privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către operatorul de transport rutier a obligaţiei de a dota autovehiculele cu plăcuţe din care să rezulte masele maxime autorizate şi dimensiunile acestora se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că efectuarea transportului rutier de mărfuri cu depăşirea cu până la 5%, dar nu mai mult de 750 kg, a masei totale maxime autorizate se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că ISCTR amendează în trafic operatorii de transport pentru lipsa legitimației de serviciu a conducătorului auto?
- Ştiaţi că nerespectarea de către transportatorul rutier a obligaţiei de a deţine anumite documente la sediul menţionat în licenţa de transport/licenţa comunitară se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către transportatorul rutier a obligaţiei de a transmite A.R.R situaţia conducătorilor auto angajaţi se sancționează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către transportatorul rutier a obligaţiei de a se asigura, în cazul efectuării transportului rutier, cu sistem de fixare, elemente de fixare şi dispozitiv de fixare a mărfii reprezintă încălcare gravă?
- Ştiaţi că efectuarea transportului rutier de mărfuri cu depăşirea între 5% şi 20% a masei totale maxime o încălcare gravă şi se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către conducătorul auto, în cazul efectuării transportului rutier, a obligaţiei de a nu pleca în cursă cu un vehicul care are tahograful sau limitatorul de viteză defect se sancţionează?
- Ştiaţi ca efectuarea transportului rutier de mărfuri cu depăşirea cu cel puţin 20% a masei totale maxim autorizate se sanctionează?
- Ştiaţi că angajarea şi utilizarea unui şofer fără contract individual de muncă, care nu este titular al unui atestat/certificat care atestă competenţa/calificarea se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9.000 şi 12.000 lei?
- Ştiaţi că sustragerea de la controlul în trafic sau obstrucţionarea controlului în trafic se sancţionează cu amendă între 9.000 şi 12.000 lei?
- Știați că înstrăinarea licenţei de transport către o persoană fizică ori juridică se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 lei?
- Știați că efectuarea transportului rutier cu un vehicul rutier pentru care operatorul de transport rutier nu deţine copia conformă a licenţei de transport se sancționează?
- Știați că efectuarea transportului rutier fără a deţine licenţă de transport se sancționează cu amendă?
- Știati că declararea mărfurilor în vederea acordării regimului de tranzit sub acoperirea carnetelor TIR se face prin completarea a carnetului TIR?
- Știați că pentru înmatricularea permanentă a unui vehicul aveți nevoie de mai multe documente?
- Știați că șoferii care merg în Franța trebuie sa dețină un certificat de detașare și formularul A1?
- Știați că TURCIA limiteaza numarul vizelor pentru soferii profesionisti din Ro?
- Știați că sustragerea de la controlul la sediul operatorului de transport rutier se sancționează cu amendă?
- Știați că fumatul este interzis în mijlocul de transport în comun?
- Știați că conducătorul auto poate continua să conducă fără card de conducător auto timp de maximum 15 zile calendaristice?
- Știați că: amenzile de circulaţie din UE vin direct în România?
Afiseaza paginile din Arhiva
Ultima modificare a paginii: 27.06.2022