UNTRR


Știați că transportul rutier de marfă între România și Turcia/ Turcia și România se desfășoară fără autorizații de transport?

Începând cu 1 mai 2022, transportul rutier internațional în tranzit derulat de operatorii de transport din cele două țări pe teritoriul României și Turciei se liberalizează. 
 
Tot începând cu 1 mai 2022, se elimină practica actuală, introdusă unilateral de partea turcă, de stabilire a caracterului transportului prin controlul facturii mărfii.
 
Astfel, caracterul unui transport rutier internațional de marfă se stabilește pe baza documentului care menționează statul în care se găsește punctul de încărcare al mărfii transportate și respectiv statul în care se găsește punctul de descărcare (CMR sau document vamal, nu factură).
 
În cazul în care punctul de încărcare/descărcare este România, respectiv Turcia, dar factura mărfii este dintr-o altă țară decât România sau Turcia, începând cu 1 mai 2022, nu va mai fi nevoie de autorizație ”terță țară”.   
 
Pentru mai multe informații aici
Ultima modificare a paginii: 29.04.2022

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii