UNTRR


Parteneriat UNTRR - Lutz Asigurări - în domeniul asigurărilor de tip CMR, Casă de Expediţie, semiremorcă anonimă şi Cargo

Siguranţă şi protecţie prin asigurare cu firma LUTZ Asigurări, Viena:

 • Asigurare CMR (inclusiv cabotajul în Europa)
 • Asigurare de transporturi naţionale (pe teritoriul României)
 • Asigurare pentru Casele de Expediţie (FLI - Forwarders Liability Insurance)
 • Asigurare pentru semiremorci anonime
 • Asigurare Cargo
 • Asigurare CASCO pentru camioane/remorci

Cu o prezenţă de 40 ani pe piaţa asigurărilor, Lutz Asigurari este un partener competent la nivel naţional şi internaţional pentru toate aspectele privind protecţia şi siguranţa prin asigurare în sectoarele transport şi logistică.

De ce să încheiaţi o asigurare oferită de Lutz Asigurări - Austria?

 • Consiliere competentă;
 • Siguranţă şi protecţie prin asigurarea oferită în aceleaşi condiţii oferite şi clienţilor din Austria;
 • Prelucrarea rapidă şi profesională a cazurilor de daune;
 • Lutz Assekuranz vă despăgubeşte pentru erori la plată prin ramburs (articolul 21);
 • Lutz Assekuranz vă despăgubeşte pentru prejudiciile cauzate de întârzierea bunurilor la livrare (articolul 23/5 CMR).

O poliţă Lutz Asigurări oferă siguranţă cuprinzătoare. Se oferă suma maximă de 1.200.000,00 EUR în cazul poliţei CMR şi bineînţeles că în cadrul poliţei sunt incluse şi pretenţiile din dispoziţiile articolului 29 CMR. Astfel, transportatorul are cea mai bună protecţie posibilă prin asigurare.

 

Care este sfera de cuprindere a protecţiei prin asigurare oferite de asigurator?

 

Asiguratorul oferă protecţie asigurată în cadrul Condiţiilor de Asigurare. Mai precis, aceasta înseamnă în orice situaţie verificarea prealabilă, din care să rezulte dacă şi eventual în ce mod anume există vreo răspundere civilă a transportatorului din calitatea sa de asigurat. Despăgubirea are loc în cazul existenţei răspunderii conform prevederilor legale privind răspunderea civilă din cadrul condiţiilor şi sumelor asigurate conforme cu poliţa încheiată.

În ce constă diferenţa faţă de o asigurare Cargo?

Asigurarea Cargo acoperă interesul privind pagubele materiale al entităţilor, din a căror sferă de interes face parte marfa, asigurarea de răspundere civilă pentru transportatori, răspunderea transportatorului.

Este co-asigurată şi o răspundere pentru culpă gravă conform Art. 29 CMR?

Da, în măsura în care asiguratul sau reprezentanţii săi legali nu au produs dauna cu premeditare sau din neglijenţă gravă (excepţie: şoferii de TIR care încălcă cu neglijenţă gravă Codul Rutier, pe durata transportului în regie proprie, fără a se afla sub influenţa drogurilor sau a băuturilor alcoolice) sau care nu a selectat, instruit şi monitorizat în mod corespunzător agenţii lor autorizaţi.

Până la ce sumă acoperă asiguratorul daunele?

În funcţie de bazele legale ale răspundere şi particularităţile cazului, până la € 1,200.000 pentru fiecare vehicul şi eveniment păgubitor în parte. Detaliile suplimentare în acest sens le găsiţi în Condiţiile de Asigurare.

Pentru mai multe detalii şi pentru solicitarea unei oferte de preţ:

Persoane de contact:

Formularele pentru analiza de risc:

Ultima modificare a paginii: 19.12.2019

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii