UNTRR


Publicatii UNTRR

 

Condiţii de lucru pentru şoferii profesionişti

O perspectivă a firmelor de transport rutier

Puteţi vedea broşura aici.

Legislaţie cu privire la transporturile rutiere

Regulamente europene (extras)

Amenzi (materiale orientative)

Ordonanţa nr. 27; Ordinul nr. 980; Hotărârea nr. 69; Regulamentele CE 1071/1072/1073 - extrase

Reglementarea privind condiţiile de clasificare a autocarelor

Normele metodologice privind clasificarea autocarelor

Rolul şi locul autobuzelor, autocarelor şi taxiurilor

Supliment Buletin Informativ UNTRR - octombrie 2011

CARTE ALBĂ
Foaie de parcurs pentru un spaţiu european unic al transporturilor - către un sistem de transport competitiv şi eficient din punct de vedere al resurselor
SEC(2011) 359 final
SEC(2011) 358 final
SEC(2011) 391 final

Document orientativ care serveşte drept instrument în vederea elaborării planurilor naţionale şi locale de acţiune în vederea îmbunătăţirii siguranţei rutiere.

Planul global al deceniului de acţiune pentru securitate rutieră 2011-2020

Lista de control a şoferului de autocar

Lista de control a şoferului de taxi

Lista de control a şoferului de camion

Harta cu drumurile europene/naţionale cu sarcinile maxime admise

Harta cu zonele de acces în Bucureşti

Conducerea auto în condiţii de iarnă

 

Şoferii profesionişti şi transportul rutier de mărfuri în UE

Ghid de legislaţie europeană

O săptămână fără transportul rutier de marfă

Înfiinţarea unei firme de transport rutier în România

 

Etapele înfiinţării, în limbile română, engleză, turcă

Ştiati că?

Date şi cifre privind transportul cu camioane în Europa

Ştiati că?

Date şi cifre privind transportul cu autobuzul şi autocarul în Europa


 

Ghid de transporturi rutiere de mărfuri


 

Ghidul costurilor - transport rutier de marfă

Studiul "Piata transporturilor rutiere"

Prezentare a pieţii transporturilor rutiere de marfă din România, priorităţi de creştere, oportunităţi, opţiuni strategice dar şi previziuni pentru 2009-2013.

Manualul managerului

Lucrarea prezintă modalităţile şi mijloacele utilizate în conducerea şi desfăşurarea propriu-zisă a activităţii de transport rutier.

Manualul şoferului

Lucrare deosebit de utilă pregătirii profesionale din domeniul transportului rutier, reprezentând un îndrumar practic şi eficient într-un sistem grupat al legislaţiei de bază specifică transporturilor rutiere pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei rutiere.


 

Lista verificare incendiu camioane - cu sigle


 

Lista verificare incendiu autobuze - cu sigle


 

Pliantul conţine instrucţiuni pentru transport de mărfuri ADR, etichetele de pericol şi semnificaţia lor, echipamentul de protecţie necesar.

Broşură bilingvă româno-bulgară cu legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice aplicabilă în România şi cu legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice aplicabilă în Bulgaria. Informaţia din broşură este utilă tuturor companiilor de transport din România care desfăşoară activităţi de transport către Bulgaria sau în tranzit prin Bulgaria deoarece prezintă în limba română legislaţia aplicabilă în Bulgaria. Accesaţi aici varianta electronică a broşurii.

Transporturi rutiere agabaritice - orientări europene pentru bune practici. Aceste orientări constituie un nou instrument complementar legislaţiei şi normelor europene, o listă de reguli şi proceduri considerate a fi cele mai bune în domeniul lor, strânse de profesionişti în beneficiul profesioniştilor.

Aplicarea legislaţiei UE în transportul rutier de marfă: controale şi sancţiuni în legătură cu respectarea dispoziţiilor privind siguranţa rutieră.

Furnizează o evaluare a calităţii, cantităţii şi eficienţei controalelor şi sancţiunilor din toate statele membre UE în legătură cu respectarea dispoziţiilor privind siguranţa rutieră.

Această broşură conţine Staţiile de spălare a autovehiculelor de transport mărfuri periculoase, din Europa, ediţia 2008.

Broşura "Timpii de conducere şi de odihnă" Reglementări şi instrucţiuni - 2007: material pregătit de UNTRR cu sprijinul Asociaţiei Transportatorilor de Marfă din Danemarca (ITD). Pe fondul modificărilor legislative europene şi în România, datorate aderării la UE, UNTRR a venit în întâmpinarea nevoilor de cunoaştere sintetică şi facilă a reglementărilor UE de către conducătorii auto, prin broşura redactată cu sprijinul şi bazat pe expertiza ITD Danemarca, partener tradiţional al UNTRR pe acest subiect, ţinând cont de colaborarea similară desfăşurată în realizarea broşurii AETR, în anul 2004.

Biblia Transporturilor 2008: peste 1000 de pagini cu texte legislative, oferind o colecţie completă de legislaţie specifică transporturilor rutiere, pregătită şi promovată în parteneriat de către UNTRR, cu sprijinul Ministrului Transporturilor, domnul Ludovic Orban.

Biblia Transporturilor 2009

Linii directoare IRU in materie de siguranţă pentru transportul de persoane: un ghid util destinat transportatorilor şi şoferilor de autobuze, autocare şi taxiuri, cuprinzând recomandări şi instrucţiuni voluntare în materie de siguranţă rutieră şi securitate a şoferilor, pasagerilor şi vehiculului, adoptate de membrii Consiliului de Transport Persoane al Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere - IRU.

Logistica, distribuţia şi transportul mărfurilor - prezintă situaţii şi recomandări care tratează schimburile şi transporturile internaţionale

Ghidul practic pentru Uniunea Europeană - lucrare care prezintă principalele instituţii europene şi funcţiunile acestora.

Recomandările europene privind cele mai bune practici în domeniul securizării încărcăturii pentru transportul rutier - cele mai bune practici pregătite de un grup de experţi europeni privind securizarea încărcăturii.

Recomandările europene privind cele mai bune practici în domeniul securizării încărcăturii pentru transportul rutier
- Ediţia a doua -

Bazele exploatării autovehiculelor de marfă în trafic intern şi internaţional - un ghid necesar oricărui operator de transport care nu a mai efectuat sau care efectuează transporturi auto.

Studiul privind cauzele producerii accidentelor camioanelor europene - Identifică principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicate camioanele

Broşura IRU "Ştiaţi că? - date despre transportul rutier şi petrol", oferind informaţii deosebit de interesante cu privire la consumul de petrol şi eficienţa noilor tehnologii, alternativa bio-combustibililor, dimensiunea taxelor guvernamentale în preţul motorinei, rolul transporturilor rutiere într-o economie globalizată.

Manualul TIRHarta rutieră EuropaHarta rutieră România

Pliante şi stickere pregătite cu sprijinul Asociaţiei Transportatorilor de Marfă din Marea Britanie (FTA), prezentând sintetic şi explicit principalele cerinţe ale reglementărilor sociale europene, pentru o mai buna informare si reamintire a conducătorilor auto:

  • Pliantul "Reguli cu privire la orele de condus şi timpul de lucru al şoferilor în UE";
  • Pliantul "Ghid al Pictogramelor Tahografului Digital şi al Rapoartelor Imprimate";
  • Sticker-ul "Reguli cu privire la orele de condus ale şoferilor în UE;
  • Sticker-ul "Lista zilnică de verificare a vehiculului";


Autobuzele in slujba transportului public rutier si turistic


Ghid al Pictogramelor Tahografului Digital
si al Rapoartelor Imprimate


Lista zilnica de verificare a vehiculului


Reguli privind orele de conducere ale soferilor in UE

Fişe de siguranţă pentru şoferii profesionişti, pregătite cu sprijinul IRU si al Ministerului Transporturilor din România, pentru o bună informare a conducătorilor auto. Fişele sunt plastifiate, pentru a fi rezistente la utilizare intensivă de către conducătorii auto, fiind un instrument util la bordul vehiculului, care îi ajută pe şoferii profesionişti să preîntâmpine o serie de evenimente şi să crească siguranţa rutieră, oferind sfaturi utile cu privire la verificările necesare cursei şi la comportamentul prudent în trafic:

  • Fişa de securitate a şoferului de camion;
  • Fişa de securitate a şoferului de autocar;
  • Fişa de securitate a şoferului de taxi;
  • Fişa de securitate rutieră în tuneluri pentru şoferii profesionişti.Fişa de securitate a şoferului de camionFişa de securitate a şoferului de autocarFişa de securitate a şoferului profesionist pentru circulaţia prin tuneluriFişa de securitate a şoferului de taxi

 

Ultima modificare a paginii: 08.10.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii