UNTRR


Știați că pentru transportul rutier de mărfuri cu autovehicule sau combinații de vehicule a căror MTMA este cuprinsă între 2,5 tone – 3,5 toneși pentru vehiculele 8+1 întreprinderea trebuie să dețină certificat MACRON?

Știați că pentru transportul rutier de mărfuri cu autovehicule sau combinații de vehicule a căror masă totală maximă autorizată este cuprinsă între 2,5 tone – 3,5 tone și pentru transportul de persoane cu vehicule 8+1 întreprinderea trebuie să  dețină certificat MACRON dacă efectuează operații de cabotaj, bilateral sau cross-trade în Franța?

 

2. Atenție! Franta solicită formularul loi Macron la vehiculele sub 3,5 tone
 
Asociația franceză de transport rutier internațional - AFTRI informează că în Franța, detașarea șoferilor de vehicule utilitare ușoare și de vehicule de pasageri cu mai puțin de 9 locuri nu este supusă regulilor lex specialis (directiva UE 2020/1057) și este supusă, în Franța, dispozițiilor naționale (așa-numita „Lege Macron” ).
 
Prin urmare, este obligatoriu un reprezentant francez al transportatorului străin.
 
AFTRI a precizat că autoritățile franceze solicită formularul loi Macron la vehiculele sub 3,5 tone, urmare consultării Comisiei Europene cu privide la regimul de detașare aplicabil vehiculelor ușoare.
 
Comunicarea primită de la AFTRI cu privire la precizările autorităților franceze:
 
Am primit confirmarea de la DG Move, după consultarea departamentului său juridic, că vehiculele care nu sunt echipate cu tahografe nu intră în sfera de aplicare a Lex specialis (Directiva 1057/2020 privind .
 
Prin urmare, vehiculele utilitare de mai puțin de 3,5 t (2,5 t în 2026) și vehiculele de pasageri cu mai puțin de 9 locuri nu sunt reglementate de prevederile Lex specialis și continuă să fie acoperite de sistemul național anterior din Franța (care implică, în special, întocmirea certificatului de detașare SIPSI și desemnarea unui reprezentant în Franța).
 
 
Pentru Certificat MACRON,  UNTRR ofera serviciul de reprezentare în Franta,  www.loimacron.eu 
Ultima modificare a paginii: 03.06.2022

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii