UNTRR


Stiati ca pentru transportul de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR aveți nevoie de Certificatul de agreare vamală?

Știati ca pentru transportul de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR aveți nevoie de Certificatul de agreare vamală?

NOU! CARNETUL TIR se poate utiliza și pentru transporturi între țări UE și Anglia

 

Certificatul de agreare individuală a unui vehicul rutier pentru transportul de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR se eliberează, la cerere, de biroul vamal în a cărui rază de competenţă îşi are sediul social proprietarul sau, după caz, utilizatorul vehiculului rutier.
 
Cererea de eliberare a certificatului de agreare individuală a unui vehicul rutier pentru transportul de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR se întocmeşte în scris de operatorul economic şi se prezintă biroului vamal competent însoţită de:
 
 
b)copia autorizaţiei pentru utilizarea carnetelor TIR, eliberată pe numele solicitantului; (PENTRU OBȚINEREA AUTORIZAȚIEI AICI)
 
c)cartea de identitate a vehiculului, eliberată de Registrul Auto Român pe numele proprietarului;
 
d)certificatul de înmatriculare al vehiculului, eliberat de organele de poliţie pe numele proprietarului;
 
e)contractul de utilizare (închiriere), după caz;
 
f)trei fotografii color ale vehiculului rutier care urmează a fi agreat, fixate pe un suport format A4 şi care prezintă vehiculul rutier din faţă, lateral dreapta şi spate. La vehiculele rutiere prevăzute cu uşă laterală, fotografia se realizează numai pe această parte.
 
Cadrul legal:
 
Ultima modificare a paginii: 24.03.2022

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii