UNTRR


Știați că începând 01 mai 2022 salariul minim pe oră în Franța este de 10,85 Euro?

Începând cu 01.05.2022 salariul minim în Franța se majorează la 10,85 euro brut/oră.

Totodată, contractul colectiv național prevede o majorare a remunerațiilor convenționale garantate în condițiile următoare pentru personalul lucrător din transportul rutier de mărfuri și de călători:

1) la încadrare =10,85 euro brut/ora
2) după doi ani de vechime =11,1 euro brut/ora (+2%)
3) după 5 ani de vechime=11,29 euro brut/ora (+4%)
4) după 10 ani de vechime= 11,51 euro brut/ora (+6%)
5)după 15 ani de vechime=11,72 euro brut/ora (+8%)

 

 

Pentru mai multe informații: https://old.untrr.ro/meniu-vertical/macron-franta.html#.XDdeDuTqjIU

 sau contactați: reprezentarefranta@loimacron.eu

Atentie!  Franta solicită formularul loi Macron la vehiculele sub 3,5 tone!

Asociația franceză de transport rutier internațional - AFTRI informează că în Franța, detașarea șoferilor de vehicule utilitare ușoare și de vehicule de pasageri cu mai puțin de 9 locuri nu este supusă regulilor lex specialis (directiva UE 2020/1057) și este supusă, în Franța, dispozițiilor naționale (așa-numita „Lege Macron” ). Prin urmare, este obligatoriu un reprezentant francez al transportatorului străin.

AFTRI a precizat că autoritățile franceze solicită formularul loi Macron la vehiculele sub 3,5 tone, urmare consultării Comisiei Europene cu privide la regimul de detașare aplicabil vehiculelor ușoare.

UNTRR ofera serviciul de reprezentare în Franța, www.loimacron.eu.

Firmele se pot inscrie pe www.loimacron.eu pentru a avea reprezentant în Franța.

Atenție! dacă efectuați curse în Franța aveți nevoie si de FORMULAR A1! 

 

Începând cu 1 aprilie 2017 este obligatoriu ca toți șoferii (și personalul mobil) care intră în domeniul de aplicare a Legii Macron să dețină Formularul A1 atunci când sunt detașați pe teritoriul Franței. Acest document dovedește că sunt plătite contribuțiile la asigurările sociale din statul membru de reședință și este eliberat de către autoritatea de securitate socială din acel stat membru (în România este Casa Națională de Pensii Publice).

Formularul A1 trebuie să se afle la bordul autovehiculului sau prezentat, ulterior, autorităților de control prin intermediul reprezentantului companiei în Franța sau de clientul care a comandat transportul, în cazul în care se solicită acest lucru.

Pentru obținerea formularului A1 intrați dați click aici

Ultima modificare a paginii: 26.05.2022

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii