UNTRR


Știați că transportatorii români efectuează aprox. 37% din operațiile de transport din Uniunea Europeană?

Știați că transportatorii rutieri internaționali de marfă din România efectuează aprox. 37% din operațiile de transport din Uniunea Europeană? 

UNTRR a solicitat KPMG un Studiu privind Analiza de impact a modificărilor Pachetului Mobilitate 1 asupra sectorului de transport rutier de marfă

Analiza de impact a modificărilor Pachetului Mobilitate 1 asupra sectorului de transport rutier de marfa indică faptul că prevederile Pachetului Mobilitate 1 vor genera transportatorilor rutieri români pierderi anuale de venituri de 524 milioane euro, urmare a curselor în gol determinate de obligația întoarcerii acasă a camioanelor.

De asemenea, transportatorii români vor avea un cost suplimentar anual cu locurile de cazare de 228 milioane euro, cu combustibilul de 197 milioane euro din cauza întoarcerii obligatorii a vehiculelor la fiecare 8 săptămâni, taxe suplimentare de drum de 150 milioane euro/an, costuri de transfer a șoferilor acasă la fiecare 3 sau 4 săptămâni de 162 milioane euro/an, costuri administrative de 60 milioane euro/an, costuri cu instalarea tahografelor inteligente de 61 milioane euro, costuri cu parcările securizate de 29 milioane euro/an și alte costuri legate de întreținere și reparații de 77 milioane euro/an.

Mai jos puteți citi întregul studiul KPMG sau îl puteți descărca - click aici

Ultima modificare a paginii: 08.01.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii