UNTRR


Știați că începând cu 01.01.2021 transporturile din/spre Austria spre/din țări terțe UE (ex A-TR) vor putea fi efectuate numai cu autorizațiile CEMT valabile pentru categoria „Euro VI SIGUR” ?

În urma ședinței Grupului de Transport Rutier din 04.12.2020, Austria şi-a reafirmat punctul de vedere față de interdicția utilizării pe teritoriul său, începând cu anul 2021, a autorizațiilor CEMT valabile pentru categoria „Euro V sigur”.

În ciuda protestelor, explicite, a unora din statele membre, între care și România, precum și a IRU și a Secretariatului ITF, Austria nu a renunțat la propunerea respectivă și nici nu a dorit amânarea aplicării ei până în anul 2022.

Astfel, începând cu 01.01.2021, pe teritoriul Austriei vor putea fi utilizate numai autorizațiile CEMT valabile pentru categoria „Euro VI sigur”.

Așa cum menționează Ghidul CEMT, în cazul vehiculelor înmatriculate în România, tranzitului Austriei pentru categoria „Euro V sigur” şi „EEV sigur” de vehicule se face pe baza copiei conforme.

Ultima modificare a paginii: 16.08.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii