UNTRR


Proiectul de ORDIN al ministrului transporturilor pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1463/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere

Data publicării: 03.04.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 14.04.2019

Scurta descriere a reglementării:

 

Tariful de utilizare (rovinieta) se aplică din 01.07.2002, odată cu intrarea în vigoare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 15/ 2002 privind introducerea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România.
Conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu modificările și completările ulterioare, în cazul schimbării utilizatorului, rovinieta își menține valabilitatea.
În practică, în urma achiziționării unui vehiculul care deține rovinietă valabilă și a modificării numărului de înmatriculare, noul utilizator achită tariful de utilizare, ceea ce conduce la suprapunerea perioadei de valabilitate. În aceste situații, fostul utilizator solicită restituirea contravalorii tarifului de utilizare pentru perioada de valabilitate care se suprapune.
Condițiile și modul de aplicare a restituirilor din tariful de utilizare se stabilesc prin norme metodologice care se aprobă prin ordin al ministrului transporturilor, în momentul de față fiind în vigoare Normele metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 1463/2018.
Având în vedere necesitatea unei proceduri de restituire a tarifului de utilizare fostului utilizator al vehiculului, atunci când se impune acest lucru, a fost întocmit prezentul proiect de Ordin al ministrului transporturilor privind modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 1463/2018, proiect prin care se crează cadrul legal pentru restituirea contravalorii tarifului de utilizare fostului deținător al vehiculului în cazul în care pentru acesta a achitat tariful și noul deținător.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor : office@untrr.ro

Ultima modificare a paginii: 05.04.2019

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii