UNTRR


International Transport Forum 2015

Panel session: What the rise of the sharing economy means for transport?

Sesiunea abordeaza impactul noilor perspective ale industriei de transport si prezinta cele mai noi aplicatii si sisteme de car-sharing prezente la nivel global care sunt din ce in ce mai prezente si active. Noile tendinte ale industriei de transport la nivel personal vor conduce la un impact pozitiv asupra economiei atat prin reducerea consumului de energie si carburant, spatii de parcare, reducerea emisiilor de carbon. Totodata la nivel interuman, se vor dezvolta noi sisteme si aplicatii care vor permite udaptarea continua a aplicatiilor, platformelor si educatiei. Continuare...

parada t-festival 2015 parada t-festival 2015

OECD: Numărul turiştilor la nivel global va creşte la 1,8 miliarde de persoane până în 2030

Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) estimează că aproape 1,8 miliarde de turişti vor călători la nivel global până în 2030, în creştere de la 1 miliard de persoane în prezent, au declarat reprezentanţii instituţiei prezenţi la summitul International Transport Forum (ITF) de la Leipzig. Continuare...

Alexander Dobrindt, Ministrul german al Transporturilor: Lucrăm la o revoluţie a mobilităţii. Numai aşa vom reuşi să creştem economia

Germania intenţionează ca în următorii ani să lanseze o revoluţie mobilităţii, iar ce este acum digital va deveni un lucru normal, trend care va deveni valabil pentru toate tipurile de transport, a declarat Alexander Dobrindt, Ministrul german al Transporturilor, în Deschiderea oficială a evenimentului International Transport Forum (ITF) 2015.

"În acest moment există o revoluţie în mobilitate care merge de la produs la proces. Mobilitatea va deveni mai flexibilă şi mai individuală, în condiţiile în care astăzi poţi alege să călătoreşti cu orice mijloc de transport doar cu ajutorul smartphone-ului", a declarat Alexander Dobrindt.

Acesta a explicat că automobilul va deveni al treilea loc în care oamenii îşi vor petrece cel mai mult timp, după casă şi birou, şi că automobilele autonome vor deveni accesibile pentru toată lumea.

"Lucrăm la o revoluţie a mobilităţii: toată lumea trebuie să aibă acces la transporturi pentru că numai aşa vom reuşi să creştem economia. În câţiva ani ce este acum digital va deveni normal. În Germania lucrăm să introducem acest trend în toate tipurile de transport", a menţionat Alexander Dobrindt.

Secretarul General al ONU îi îndeamnă pe miniştrii de transport să accelereze eforturile de combatere a schimbărilor climatice

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a cerut miniştrilor de transport de la nivel mondial să accelereze eforturile de combatere a schimbărilor climatice şi ăsă găsească noi soluţii ecologiceă.

"Vă îndemn pe toţi să acceleraţi eforturile voastre, a declarat Ban într-un mesaj video lansat înainte de întâlnirea anuală a miniştrilor transporturilor în cursul Summitului mondial - International Transport Forum. Este timpul pentru a remodela sistemele de transport din lume pentru un viitor mai curat, mai sigur şi mai durabilă".

Mâine, pe 28 mai 2015, miniştrii de transport vor discuta, în timpul sesiunii ministeriale a Summitului de la Leipzig, despre atenuarea efectelor schimbărilor climatice legate de transportul mărfurilor şi turism. De asemenea, miniştrii vor lucra la o declaraţie comună.

Deschiderea oficială a evenimentului International Transport Forum (ITF) 2015

Sesiunea plenară a fost deschisă de Simon Bridges, Ministrul Transporturilor şi Ministrul pentru Energie şi Resurse din Noua Zeelandă şi de Alexander Dobrindt, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Digitale din Germania. Imagini din cadrul festivităţílor de deschidere:





Ultima modificare a paginii: 11.06.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii