UNTRR


OECD: Numãrul turiștilor la nivel global va crește la 1,8 miliarde de persoane pânã în 2030

Organizația pentru Cooperare Economicã și Dezvoltare (OECD) estimeazã cã aproape 1,8 miliarde de turiști vor cãlãtori la nivel global pânã în 2030, în creștere de la 1 miliard de persoane în prezent, au declarat reprezentanții instituției prezenți la summitul International Transport Forum (ITF) de la Leipzig.

În prezent, turismul genereazã 9% din Produsul Intern Brut (PIB) la nivel global, iar potrivit Bãncii Mondiale 28% din totalul exporturilor din sectorul serviciilor reprezintã activitãți legate de turism.

Conform OECD, numãrul de turiști din întreaga lume va crește cu o ratã anualã de 3%, însã acest avans ar putea fi periculos pentru mediu. Turismul reprezintã peste 5% din emisiile de gaze cu efect de serã, 40% fiind generat de transportul aerian, 32% de automobile și autocare și 21% de serviciile de cazare.





Ultima modificare a paginii: 29.05.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii