UNTRR


Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii privind modificarea Ordinului ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 458/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind clasificarea pe categorii a autobuzelor şi a microbuzelor utilizate pentru transportul rutier național de persoane prin servicii regulate

Data publicării: 25.03.2021

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 05.04.2021

Scurta descriere a reglementării:

Prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor și locuinței nr. 458/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind clasificarea pe categorii a autobuzelor și a microbuzelor utilizate pentru transportul rutier național de persoane prin servicii regulate este stabilită procedura de eliberare a certificatului de clasificare pe categorii a acestor mijloace de transport persoane.

La momentul actual, după clasificarea inițială a autovehiculelor respective, acestea sunt reverificate anual pentru a se constata dacă au fost păstrate echiparea, starea tehnică și condițiile de confort pe care a fost bazată clasificarea inițială.

Simplificarea și reducerea costurilor administrative pentru operatorii economici reprezintă un obiectiv general al administrației publice centrale și în acest context a fost evaluată posibilitatea creșterii intervalului de efectuare a reverificării acestor autovehicule.

 În acest sens s-a avut în vedere și necesitatea asigurării condițiilor unei circulații sigure și confortabile pentru pasagerii care se deplasează cu autobuzele şi microbuzele utilizate pentru transportul rutier național de persoane prin servicii regulate.

Precizăm faptul că, anumite elemente care țin de confortul pasagerilor, de aspectul exterior și interior al acestor autovehicul de transport persoane nu constituie motiv de respingere la efectuarea inspecției tehnice periodice, iar verificarea expresă a acestor elemente se realizează cu ocazia clasificării lor pe categorii de confort.        

Având în vedere cele două obiective majore, pe de o parte simplificarea și reducerea costurilor administrative pentru operatorii economici, iar pe de altă parte asigurarea unor condiții de circulație sigure și confortabile pentru pasageri participanți la aceste servicii de transport, se apreciază că o creștere a periodicității verificării și reverificării condițiilor de clasificare pe categorii a autobuzelor/microbuzelor   la doi ani este soluția cea indicată.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor: office@untrr.ro

sursa: MTI
 

Ultima modificare a paginii: 29.03.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii