UNTRR


tiați că pentru a ridica autorizațiile CEMT valabile pentru anul 2019 trebuie să dețineți un certificat SAET - Transport Marfă valabil?

În conformitate cu metodologia CEMT 2019, va informam ca pentru personalizarea autorizatiilor CEMT , în cadrul aplicaţiei A.A.D.R.- SAET, după autentificare, operatorul de transport va completa formularul electronic pentru personalizarea autorizaţiilor CEMT.

În acest formular se va completa numărul de autorizaţii CEMT necesar a se personaliza, modul de preluare a acestora (prin delegat sau firma de curierat rapid) şi se va ataşa dovada plăţii pentru autorizaţiile CEMT solicitate.

Nu se accepta solicitari pe mail, fax sau la sediul A.A.D.R. în acest sens.

Autorizaţiile CEMT sunt personalizate de catre A.A.D.R. cu datele de identificare complete ale operatorului de transport, date furnizate  si completate de catre acesta la inscrierea  in aplicatia SIAE. 
Operatorii de transport care si-au modificat adresele sediilor sociale trebuie trimita prin posta sau firma de curierat, o copie legalizata IN ORIGINAL dupa actul inregistrat la Registrul Comertului, care confirma acest aspect precum si o cerere de modificare adresa  in contul din aplicatia SIAE.

             CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE la Registrul Comertului poate fi prezentat IN ORIGINAL operatorilor SAET la sediul AADR, in acest caz nefiind necesara legalizarea copiei si transmiterea ei in original.

 

Modificari de autorizatii CEMT, prin aplicarea de noi restrictii
Informam operatorii de transport ca pentru introducerea in aplicatia S.I.A.E. a restrictiilor aplicate de catre Ministerul Transporturilor prin Comisia CEMT pe autorizatiile CEMT care au fost initial preluate de la sediul A.A.D.R. neavand aplicata restrictie pe oricare dintre tari (tarile pentru care se pot aplica restrictii, in functie de liberele aprobate de Comisia CEMT, sunt urmatoarele: RUSIA, UNGARIA, ITALIA, GRECIA, AUSTRIA), este necesar sa se prezinte la sediul A.A.D.R. cu autorizatiile in original, nu doar copiile acestora.

 

Costul unei autorizatii CEMT anuale este de 330 lei.

 

Pentru mai multe informati privind obținera certificatului digital:www.autorizatiiauto.ro

Pentru mai multe informații privind repartizarea și utilizarea autorizațiilor CEMT 2019 pentru transportul rutier internațional de mărfuri pentru anul 2019

Ultima modificare a paginii: 14.12.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii