UNTRR


Ştiaţi că orice operaţiune de montare, reparare sau reglare a limitatoarelor de viteză se face numai de persoane autorizate?

Ştiaţi că

Orice operaţiune de montare, reparare sau reglare a limitatoarelor de viteză, precum şi orice intervenţie asupra limitatoarelor de viteză, care afectează integritatea sigiliilor de protecţie, trebuie efectuate numai de către agenţi economici autorizaţi de către Regia Autonomă "Registrul Auto Român", conform reglementărilor în vigoare?

Conform HOTĂRÂRII nr. 899 din 29 iulie 2003 privind stabilirea condiţiilor referitoare la aprobarea de model pentru aparatul de control în transporturile rutiere, la omologarea de tip a limitatoarelor de viteză, precum şi a condiţiilor de montare, reparare, reglare şi verificare a aparatelor de control în transporturile rutiere şi a limitatoarelor de viteză constituie contravenţie efectuarea de activităţi de montare, reparare sau verificare a limitatoarelor de viteză de către agenţi economici neautorizaţi și se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei.

Conform art. 3, pct. 20, HOTĂRÂREA nr. 69 din 1 februarie 2012 efectuarea transportului rutier cu vehicule rutiere care prezintă defecţiuni tehnice majore privind sistemul de frânare, sistemul de direcţie, punţi, roţi, anvelope şi suspensie, şasiu, cabină şi elemente ataşate şasiului, tahograful şi/sau limitatorul de viteză, stabilite potrivit legislaţiei în vigoare se sancţionează cu amendă de la 14.000 lei la 18.000 lei?

Cadrul legislativ pentru organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane pe teritoriul României:

ORDONANŢĂ nr. 27 din 31 august 2011 privind transporturile rutiere

Norme metodologice din 30 noiembrie 2011 privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere

HOTĂRÂRE nr. 899 din 29 iulie 2003 privind stabilirea condiţiilor referitoare la aprobarea de model pentru aparatul de control în transporturile rutiere, la omologarea de tip a limitatoarelor de viteză, precum şi a condiţiilor de montare, reparare, reglare şi verificare a aparatelor de control în transporturile rutiere şi a limitatoarelor de viteză


Pentru mai multe informaţii accesaţi:

https://old.untrr.ro/legislatie/in-vigoare/reglementari-tehnice.html

https://old.untrr.ro/legislatie/in-vigoare/legea-transporturilor.html

Ultima modificare a paginii: 17.03.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii