UNTRR


Ştiaţi că se sancționează conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă?

Ştiaţi că:

pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă), respectiv între 1.305,00 lei şi 2.900,00 lei?

Conform codului rutier amenda se aplică conducatorului auto.

 

Cadrul legal pentru calcularea punctului amendă:

 

Pentru mai multe informații accesați:


https://old.untrr.ro/legislatie/in-vigoare/codul-rutier.html

             https://old.untrr.ro/info-tari/fisa-romaniei.html

Ultima modificare a paginii: 12.11.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii