UNTRR


Știați că în cazul transportului ADR este obligatoriu ca la bordul vehiculului să existe lista cu instrucţiunile scrise în conformitate cu Manualul A.D.R. ?

Știați că

în cazul transportului ADR este obligatoriu ca la bordul vehiculului să existe lista cu instrucţiunile scrise în conformitate cu  Manualul A.D.R. ?

ATENȚIE! Instrucțiunile scrise trebuie să corespundă cu modelul de patru pagini publicat în  , atât în ceea ce privește forma cât și conținutul!

Instrucțiunile scrise:

  • reprezintă un ajutor în timpul unui accident sau situație de urgență care poate să se întâmple sau să apară în timpul transportului, instrucțiunile scrise, în forma specificată la 5.4.3.4 (Manualul ADR) și trebuie să se afle în cabina vehiculului la îndemâna echipajului.
  • trebuie să fie furnizate de către operatorul de transport pentru echipajul vehiculului în limba (limbile) pe care fiecare membru poate să citească și să înțeleagă înainte de începerea cursei. Transportatorul trebuie să se asigure că fiecare membru al echipajului vehiculului în cauză înțelege și este capabil să le pună în aplicare în mod corespunzător.
  • Este obligatoriu să fie aduse la cunoștință  înainte de începerea cursei, membriilor echipajului vehiculului care trebuie să cunoască mărfurile periculoase încărcate și să consulte instrucțiunile scrise cu privire la acțiunile care urmează a fi luate în caz de accident sau situație de urgență.           

Lipsa Instrucțiunilor scrise intră în categoria a II-a de risc și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 7.000 lei, aplicabilă expeditorului şi/sau transportatorului.

Cadrul juridic:

NORME din 26 septembrie 2007 de efectuare a activităţii de transport rutier de mărfuri periculoase în România, aprobate prin HOTĂRÂRE nr. 1175 din 26 septembrie 2007


Pentru mai multe informații accesați:

Legislație transport ADR

Acord  ADR 2019 - vol. I în limba română - text consolidat și revizuit ARR

Acord  ADR 2019 - vol. II în limba română- text consolidar și revicuit ARR

 

 

Ultima modificare a paginii: 13.03.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii