UNTRR


Ştiaţi că cererile de personalizare CEMT se primesc numai electronic și pentru a le depune trebuie să aveți certificat digital valabil??

Aceste cereri pot fi completate doar din contul fiecărui operator de transport. La completarea formularului online, trebuie să ataşaţi şi dovada plăţii pentru autorizaţiile CEMT solicitate.

Informare AADR:

Autorizaţiile CEMT sunt personalizate de catre A.A.D.R. cu datele de identificare complete ale operatorului de transport, date furnizate  si completate de catre acesta la inscrierea  in aplicatia SIAE

Operatorii de transport care si-au modificat adresele sediilor sociale trebuie trimita prin posta sau firma de curierat, o copie legalizata IN ORIGINAL dupa actul inregistrat la Registrul Comertului, care confirma acest aspect precum si o cerere de modificare adresa  in contul din aplicatia SIAE.
             CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE la Registrul Comertului poate fi prezentat IN ORIGINAL operatorilor SAET la sediul AADR, in acest caz nefiind necesara legalizarea copiei si transmiterea ei in original.
 
Modificari de autorizatii CEMT, prin aplicarea de noi restrictii
Informam operatorii de transport ca pentru introducerea in aplicatia S.I.A.E. a restrictiilor aplicate de catre Ministerul Transporturilor prin Comisia CEMT pe autorizatiile CEMT care au fost initial preluate de la sediul A.A.D.R. neavand aplicata restrictie pe oricare dintre tari (tarile pentru care se pot aplica restrictii, in functie de liberele aprobate de Comisia CEMT, sunt urmatoarele: RUSIA, UNGARIA, ITALIA, GRECIA, AUSTRIA), este necesar sa se prezinte la sediul A.A.D.R. cu autorizatiile in original, nu doar copiile acestora.
 
Dupa rezolvarea contestatiilor si afisarea listei finale, AADR va permite operatorilor de transport sa transmita cererile de personalizare a autorizatiilor CEMT (din contul pe care acestia il au in aplicatia SIAE), sub rezerva primirii de la Ministerul Transporturilor a tipizatelor CEMT valabile pentru anul 2020.

Cererile de reactivare permisiune trimitere cerere de personalizare CEMT vor putea fi procesate maxim pana la data de 31 ianuarie 2020, ora 17.00 - mesaj adresat operatorilor care vor solicita partial personalizarea autorizatiilor aprobate de catre Comisia CEMT.
 
Pentru personalizarea autorizatiilor CEMT, vom accepta plati efectuate de catre operatorii de transport in apropierea datei listelor cu aprobari sau a adreselor primite de catre A.A.D.R. de la Ministerul Transporturilor.
           Va reamintim, referitor la dovezile de plata a autorizatiilor CEMT atasate cererilor de personalizare, ca este necesar ca acestea sa fie procesate/executate, nu doar inregistrate sau transmise catre banca. Se ataseaza op vizat de banca sau extras de cont cu rulajul zilei, obligatoriu fiind sa apara starea platii, datele destinatarului platii dar si datele platitorului.
Acest lucru va este solicitat datorita faptului ca SAET nu poate verifica sumele incasate de catre Ministerul Transporturilor.
Orice dovada de plata inaintata catre SAET, pe care nu apare statusul platii (procesat/executat), datele de identificare ale platitorului (persoana juridica) precum si datele de identificare ale destinatarului banilor, nu va fi luata in considerare.

Contul în care operatorii de transport trebuie să depună contravaloarea autorizaţiilor multiple CEMT anuale (în conformitate cu HG 1130/2002):

RO58 TREZ 7005 032X XX00 1068 deschis la A.T.C.P.M.B., cod fiscal: 13633330, Beneficiar Ministerul Transporturilor.

Costul unei autorizaţii CEMT anuale este: 330 RON

Nu se primesc cereri de personalizare la sediul AADR, pe e-mail sau fax.

Pentru mai multe informaţii: www.autorizatiiauto.ro

Ultima modificare a paginii: 06.01.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii