UNTRR


Ştiaţi că autovehiculul trebuie să fie echipat cu anvelope de iarnă dacă „drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei"?

Ştiaţi că:

Autovehiculul trebuie să fie echipat cu anvelope de iarnă dacă  „drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei."?

Conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă), respectiv între 1.305,00 lei şi 2.900,00 lei?

Amenda se aplică şoferului, în calitate de persoană fizică.

Cadrul legal

ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice*) – REPUBLICARE, modificată și completată

Pentru mai multe informații accesați:

old.untrr.ro

 

 

Ultima modificare a paginii: 27.10.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii