UNTRR


Știați că autorizațiile de transport rutier internaţional de marfă trebuie să fie returnate în maximum 50 zile calendaristice de la eliberarea acestora?

Știați că:

Autorizațiile de transport rutier internaţional de marfă trebuie să fie returnate în maximum 50 zile calendaristice de la eliberarea acestora?

Nereturnarea autorizațiilor de transport rutier internaţional de marfă în maximum 50 zile calendaristice de la eliberarea acestora se sancţionează cu amendă de la 12.000 lei la 40.000 lei.

 

Art. 26
 
(1)Perioada de utilizare a autorizaţiilor de transport rutier internaţional de marfă este de 45 de zile calendaristice de la eliberarea acestora, cu excepţia autorizaţiilor de tip CEMT anuale şi a autorizaţiilor de Franţa anuale, a căror valabilitate este de un an, precum şi a autorizaţiilor de tip CEMT lunare, a căror valabilitate este de o lună.
(2)În termen de 15 zile de la eliberarea autorizaţiei, operatorul de transport trebuie să efectueze cel puţin un transport rutier internaţional de marfă.
 
Art. 27
 
(1)În termen de 5 zile calendaristice de la expirarea perioadei de utilizare a autorizaţiei, operatorii de transport rutier internaţional de marfă sunt obligaţi să returneze operatorului SIAE, prin delegat sau scrisoare recomandată cu confirmare de primire, autorizaţiile de transport utilizate.
(2)Nerespectarea obligaţiei prevăzute la alin. (1) atrage modificarea indicelui de comportament al operatorului de transport rutier internaţional de marfă, anularea autorizaţiei şi reducerea, în mod proporţional, a numărului de rezervări din SIAE ale respectivului operator.
(3)Suspendarea utilizării autorizaţiei va fi publicată în SIAE.

 

Cadrul legal:

HOTĂRÂRE nr. 1173 din 2 octombrie 2003 privind atribuirea electronică şi distribuirea autorizaţiilor de transport rutier internaţional de marfă

Pentru mai multe informații accesați:

https://old.untrr.ro/autorizatii/cnmsi.html

Ultima modificare a paginii: 06.06.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii