UNTRR


Știați că anumite transporturi de carburanți lichizi nu sunt considerate transporturi ADR?

Știați că

anumite transporturi de carburanți lichizi nu sunt considerate transporturi ADR?

Prescripţiile ADR nu se aplică:

(a) combustibilului conţinut în rezervoarele unui vehicul care efectuează o operaţiune de transport și care este destinat propulsiei acestuia sau funcţionării oricăruia din echipamentele sale.

Combustibilul poate fi transportat în rezervoare fixe de combustibil, legate direct la motorul și/sau la echipamentul auxiliar al vehiculului, care sunt conforme dispoziţiilor legale corespunzătoare, sau poate fi transportat în recipiente portabile cum sunt canistrele.

Capacitatea totală a rezervoarelor fixe nu trebuie să depășească 1500 litri pe unitatea de transport, iar capacitatea unui rezervor fixat pe o remorcă nu trebuie să depășească 500 litri. O cantitate maximă de 60 litri pe unitatea de transport poate fi transportată în recipiente portabile de combustibil. Aceste restricţii nu se aplică vehiculelor pentru intervenţii de urgenţă;

(b) combustibilului conţinut în rezervorul vehiculelor sau al altor mijloace de transport (de exemplu, vapoare), transportate în calitate de încărcătură, dacă este destinat propulsiei acestora sau funcţionării oricăruia dintre echipamentele acestora. Orice robinet de alimentare situat între motor sau echipament și rezervorul de combustibil trebuie să fie închis în timpul transportului, cu excepţia cazului în care este indispensabil pentru ca echipamentul să rămână operaţional. Dacă este cazul, vehiculele sau celelalte mijloace de transport trebuie să fie încărcate în poziţie verticală și trebuie fixate pentru a nu cădea.

Cadrul juridic:

Acord European referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase


Pentru mai multe informații accesați:

Manual ADR- Volum I

Ultima modificare a paginii: 22.09.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii