UNTRR


ȘTIAŢI CĂ autorizația CEMT poate fi utilizată, în același timp doar de un singur autovehicul și trebuie să se afle la bordul vehiculului între punctul de încărcare și punctul de descărcare al mărfurilor?

ȘTIAŢI CĂ:

dacă efectuați un transport din Bulgaria către un stat NON-UE aveți nevoie de autorizație "terță țară" sau autorizație CEMT?

Lipsa autorizației de "terță țară" sau a autorizației CEMT in Bulgaria se sancționează cu 3.400 euro iar în Turcia cu 3.000 euro.

Autorizaţia de "terță țară" sau autorizația CEMT trebuie să se găsescă la bordul vehiculului între punctul de încărcare  şi punctul de descărcare al mărfurilor.

Autorizația CEMT poate fi utilizată, în acelaşi timp, doar de un singur autovehicul deţinut de operatorul de transport rutier nominalizat pe autorizaţie care trebuie sa fie acelaşi cu operatorul de transport rutier care efectuează transportul respectiv.

Autorizaţia CEMT trebuie să se găsescă la bordul vehiculului între punctul de încărcare şi punctul de descărcare al mărfurilor , în cazul unei curse cu încărcătură sau pe tot parcursul unei curse fără încărcătură care precede sau urmează unei curse cu încărcătură.

Pe autorizaţia CEMT nu se menţionează numărul de înmatriculare al autovehiculului care utilizează autorizaţia respectivă.

Statul în care vehiculul încarcă mărfurile care urmează a fi transportate poate fi diferit de statul de provenienţă al acestor mărfuri.

          Atenție la transporturile efectuate din țări membre UE către țări NON-UE!

Pentru mai multe informaţii accesaţi:

https://old.untrr.ro/autorizatii/cemt.html

Ultima modificare a paginii: 14.12.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii