UNTRR


ŞTIAŢI CĂ anvelopa de iarnă este anvelopa omologată şi inscripţionată obligatoriu cu unul din marcajele M+S sau MS sau M.S. sau M&S?

ŞTIAŢI CĂ anvelopa de iarnă este anvelopa omologată şi inscripţionată obligatoriu cu unul din marcajele M+S sau MS sau M.S. sau M&S?

Definiţie conform O.G. 5/2011 de modificare a O.U.G. 195/2002:

"61. anvelope de iarnă - anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora, precum şi montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, după caz."

Ce semnificaţie au literele M&S?

  • M - Mud - Noroi
  • S - Snow - Zăpadă

Cadrul legislativ:

  • Ordonanţa nr. 5 din 26 ianuarie 2011 pentru aprobarea unor reglementări privind creşterea siguranţei rutiere şi destinaţia sumelor încasate de către personalul împuternicit cu atribuţii de inspecţie şi control în urma aplicării sancţiunilor contravenţionale specifice activităţii de transport rutier
  • Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată

Pentru mai multe informaţii accesaţi:

Ultima modificare a paginii: 08.10.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii