UNTRR


2016.10.31, Lituania - amenzi în cazul în care pre-declarațiile nu sunt transmise autorităților vamale, înainte cu o oră de a sosi în vamă

LINAVA – Asociația transportatorilor din Lituania informează că la 1 ianuarie 2017 intră în vigoare noi cerințe privind pre-declarațiile mărfurilor transportate care trebuie transmise pentru a fi verificate de către autoritățile vamale lituaniene. Conform Art. 217 din noul Cod privind contravențiile administrative din Republica Lituania referitoare la "Încălcarea procedurii de pre-declarare":

1. Se va aplica o amendă în valoare de 36 euro, în cazul în care informațiile privind mărfurile transportate nu sunt transmise înainte cu o oră ca autovehiculul să sosească la biroul vamal din Lituania.

2. Se va aplica o amendă de până la 150 euro operatorului de transport, în cazul în care se repetă nedeclararea mărfurilor înainte cu o oră ca autovehiculul să sosească la biroul vamal.

3. Se va înmâna un avertisment sau se va aplica o amendă de 36 euro, în cazul în care s-au transmis  informații greșite în avans.





Ultima modificare a paginii: 01.11.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii