UNTRR


Prelungirea acordului de garantare TIR pe teritoriul Federației Ruse până la 28.02.2015

Prelungirea acordului de garantare TIR  pe teritoriul Federației Ruse până la 28.02.2015

Serviciul Vamal Federal al Federației Ruse (FCS RF) a înștiințat oficial prelungirea acordului său către ASMAP (asociația garantă a carnetelor TIR în Rusia) până la 28 februarie 2015.
Formal, această extindere confirmă faptul că operațiunile TIR către Rusia pot fi legal efectuate de către toți deținătorii de carnete TIR autorizați în conformitate cu Convenția TIR.
De asemenea, această prelungire permite tuturor părților interesate să ia măsuri pentru finalizarea în următoarele luni a procedurii de desfășurare a licitației în vederea stabilirii asociației ruse garante TIR.
Cu toate acestea, având în vedere acest anunț târziu de la FCS RF și lipsa detaliilor disponibile, este posibil ca în viitorul apropiat să mai apară unele probleme la punctele de trecere a frontierei din Rusia.
Această notificare a FCS RF vine ca urmare a ordinului emis de domnul Șuvalov, prim-viceprim ministru, din data de 17 noiembrie 2014, care a mandatat oficial FCS RF și Ministerul rus al Transporturilor să lucreze împreună pentru a asigura cât mai curând posibil funcționarea deplină a Convenției TIR pe teritoriul rus.
IRU va furniza informații suplimentare de îndată ce acestea vor fi disponibile în mod oficial.





Ultima modificare a paginii: 27.11.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii