UNTRR


Clarificări privind funcționarea sistemului TIR în Federația Rusă de la 1 decembrie 2013

Datorită numeroaselor acțiuni nefondate și ilegale întreprinse de către Serviciul Federal Vamal din Rusia (FCS) în ultimele cinci luni, inclusiv ignorarea totală a deciziei Curții Supreme de Arbitraj a Rusiei din data de 14 octombrie 2013, rezilierea unilaterală și nefondată a acordului de garantare TIR existent cu asociația națională rusă ASMAP privind carnetele TIR și refuzul actual al FCS de a semna un nou acord de garantare TIR , în conformitate cu Convenția TIR , există un risc real ca în cazul în care nu se va găsi o soluție pozitivă în următoarele zile, funcționarea sistemului TIR pe teritoriul Federației Ruse să fie suspendată începând cu 1 decembrie 2013, ora 00.00 GMT, până la o notificare ulterioară.

În acest caz, până la o notificare ulterioară, carnetele TIR nu vor mai fi acceptate de către birourile vamale ruse ca o garanție de tranzit valabilă pe teritoriul Federației Ruse.

Mai mult decât atât, în lipsa unui acord de garantare TIR valabil între FCS și ASMAP, și în conformitate cu termenii Convenției TIR a ONU, Titularii de carnete TIR din Rusia, începând cu 1 decembrie 2013 și până la o notificare ulterioară, nu vor mai putea utiliza carnetele TIR în oricare din cele 58 de țări în care sistemul TIR este operațional. 

Vă vom informa în mod corespunzător cu detalii suplimentare în zilele următoare.





Ultima modificare a paginii: 27.11.2013

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii