UNTRR


Webinar gratuit 25.10.2018: Calcularea carbonului în transportul rutier – studii de caz şi provocări

Joi, 25 octombrie 2018
CEST 10:30 am/ România 11:30 a.m.


Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR vă invită să participaţi la webinarul internaţional privind Calcularea carbonului în transportul rutier - studii de caz şi provocări, oferit gratuit în cadrul proiectului european LEARN* - joi, 25 octombrie 2018, ora 11.30.

ÎNREGISTRARE: Pentru a participa gratuit la acest webinar, trebuie să vă înregistraţi on-line la acest link.

Pentru asistenţa şi informaţii suplimentare, contactaţi roxana.ilie@ untrr.ro

Webinarul este găzduit de Centrul de Logistică din Zaragoza - Spania şi se va desfăşura în lb. engleză, fiind susţinut de lectori SFC şi TNO din Olanda.


Lector: Alan Lewis, Director al Consiliului Global pentru Emisii din Logistică, SFC

Alan Lewis este directorul Consiliului Global pentru emisii din logistică (GLEC) al Centrului de Transport Inteligent - Smart Freight Centre (SFC). A avut un rol principal în iniţiativele legate de reducerea emisiilor şi a sprijinit dezvoltarea politicii transportului de mărfuri şi îmbunătăţirea operaţională; acestea includ reprezentarea guvernului Marii Britanii privind emisiile legate de transport şi transportul rutier de marfă urban la UE şi la Agenţia Internaţională pentru Energie, precum şi conducerea Departamentului britanic pentru cercetarea în domeniul transporturilor privind impactul socio-economic al centrelor de transport rutier de mărfuri. Alan a fost responsabil cu diseminarea şi planificarea proiectului COFRET al Comisiei Europene, care a sintetizat baza de cunoştinţe existentă privind amprenta de carbon a transportului de mărfuri.


Lector: Igor Davydenko, Ph.D., cercetător ştiinţific, consultant transport marfă şi logistică la TNO

Dr. Igor Davydenko este cercetător ştiinţific la departamentul TNO pentru Transport şi Logistică Durabile. Igor deţine un doctorat în modelarea şi logistica transportului de mărfuri la Universitatea Tehnică din Delft (2015). În 2006 a obţinut gradul de Doctorat Profesional în Inginerie de la Universitatea Tehnică din Eindhoven, având specializări în Sisteme de Management Logistic şi Masterat în matematică aplicată şi informatică. Igor are o vastă experienţă în problematica de mediu a transportului de marfă şi a logisticii. El a lucrat la proiectul COFRET de la începutul anului 2009, când a fost creat consorţiul COFRET. Igor a scris/co-autor o serie de lucrări ştiinţifice vizând standardizarea calculelor privind emisiile şi elaborarea metodologiei generale de estimare a emisiilor de CO2. Cercetarea lui Igor cu privire la modelele de lanţ logistic contribuie la înţelegerea impactului asupra mediului al sistemelor de transport de marfă şi logistică. Igor are o vastă experienţă în ceea ce priveşte proiectele UE-FP6, FP7, fiind implicat în astfel de proiecte, cum ar fi REORIENT, PROMIT, SMART-CM, RETRACK, SPECTRUM, COMCIS şi altele.


*) Proiectul LEARN primeşte finanţare prin Programul de Cercetare şi Inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene prin acordul de grant nr. 723984.

UNTRR participă alături de IRU şi SFC în cadrul unui consorţiu de organizaţii europene implicate în implementarea proiectului european LEARN (Logistics Emissions Accounting and Reduction Network) - Reţeaua de Calculare şi Reducere a Emisiilor din Sectorul Logistic, care urmăreşte să ofere industriei de transport şi logistică un sistem standardizat de calculare a emisiilor în vederea reducerii amprentei de carbon - mai multe detalii aici.





Ultima modificare a paginii: 16.10.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii