UNTRR


01.03.2022- Raportul comun asupra proiectului de Lege pentru anularea unor obligaţii fiscale şi pentru modificarea unor acte normative, trimis Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisiei pentru muncă și protecție socială, pentru dezbatere pe fond, cu adresa nr. PLx 583/2021 din 7 decembrie 2021

 

Astăzi, 01.03.2022, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților a semnat împreună cu Comisia pentru muncă și protecție socială raportul privind proiectul de lege PL-x nr. 583/2021 pentru anularea unor obligații fiscale (amnistie fiscală).
 
Față de Proiectul de Lege adoptat de Senat, Camera Deputaților a mai adăugat 19 amendamente, click aici pentru a consulta raportul comun.

Principalele modificări:

Art. 76

„k) indemnizaţia de delegare, indemnizaţia de detaşare, inclusiv indemnizaţia specifică detaşării transnaţionale, prestaţiile suplimentare primite de salariaţi în baza clauzei de mobilitate, precum şi orice alte sume de aceeaşi natură, altele decât cele acordate pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare, primite de salariaţi potrivit legislaţiei în materie, pe perioada desfăşurării activităţii în altă localitate, în ţară sau în străinătate, în interesul serviciului, pentru partea care depăşeşte plafonul neimpozabil stabilit astfel:

(i) în ţară, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizaţie, prin hotărâre a Guvernului pentru personalul autorităţilor şi instituţiilor publice;

(ii) în străinătate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă, prin hotărâre a Guvernului pentru personalul român trimis în străinătate, în limita a 3 salarii de bază. Plafonul aferent valorii a 3 salarii de bază se calculează prin raportarea celor 3 salarii la numărul de zile lucrătoare din luna respectivă, iar rezultatul se multiplică cu numărul de zile din perioada de delegare/detaşare.

Proiectul de Lege pentru anularea unor obligaţii fiscale şi pentru modificarea unor acte normative, trimis cu adresa nr. PLx 583/2021 din 7 decembrie 2021.

 




Ultima modificare a paginii: 01.03.2022

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii