UNTRR


ȘTIAȚI CĂ pentru depăşirea MTMA sau depăşirea masei totale autorizate prin AST cu mai mult de 25% reprezintă contravenție foarte gravă ?

ȘTIAȚI CĂ:

pentru depăşirea MTMA sau depăşirea masei totale autorizate prin AST cu mai mult de 25% reprezintă contravenție foarte gravă și se sancţionează  cu amendă de la 2.400 lei la  2.600 lei?

ATENȚIE se aplică și SANCȚIUNE COMPLEMENTARĂ! Vehiculul va fi imobilizat de către personalul cu atribuţii de control, în condiţii de siguranţă şi securitate a transportului, şi se vor ridica plăcuţelor de înmatriculare până la îndeplinirea condiţiilor legale pentru continuarea efectuării transportului.

Cadrul juridic:

ORDONANŢA GUVERNULUI Nr. 43/1997*) privind regimul drumurilor, modificată și completată cu LEGEA nr. 198 din 9 iulie 2015 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor

Pentru mai multe informații accesați:

https://old.untrr.ro/legislatie/in-vigoare/regimul-drumurilor.html

Ultima modificare a paginii: 15.11.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii