UNTRR


ȘTIAȚI CĂ depăşirea maselor maxime admise pe axa dublă sau depăşirea maselor pe axa dublă autorizate prin cu mai mult de 4%, dar nu mai mult de 5%, reprezintă contravenție minoră ?

ȘTIAȚI CĂ:

depăşirea maselor maxime admise pe axa dublă sau depăşirea maselor pe axa dublă autorizate prin cu mai mult de 4%, dar nu mai mult de 5%, reprezintă contravenție minoră și se sancţionează  cu amendă de la 240 lei la  1.200 lei?

ATENȚIE se aplică și SANCȚIUNE COMPLEMENTARĂ! Vehiculul va fi imobilizat de către personalul cu atribuţii de control, în condiţii de siguranţă şi securitate a transportului, şi se vor ridica plăcuţelor de înmatriculare până la îndeplinirea condiţiilor legale pentru continuarea efectuării transportului.

Cadrul juridic:

ORDONANŢA GUVERNULUI Nr. 43/1997*) privind regimul drumurilor, modificată și completată cu LEGEA nr. 198 din 9 iulie 2015 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor

Pentru mai multe informații accesați:

https://old.untrr.ro/legislatie/in-vigoare/regimul-drumurilor.html

Ultima modificare a paginii: 17.03.2022

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii