UNTRR


ȘTIAȚI CĂ depăşirea maselor maxime admise pe axa dublă sau depăşirea maselor pe axa dublă autorizate prin AST cu mai mult de 20%, dar nu mai mult de 30%, reprezintă contravenție foarte gravă?

ȘTIAȚI CĂ:

depăşirea maselor maxime admise pe axa dublă sau depăşirea maselor pe axa dublă autorizate prin AST cu mai mult de 20%, dar nu mai mult de 30%, reprezintă contravenție foarte gravă și se sancţionează  cu amendă de la 10.000 la 18.000?

ATENȚIE se aplică și SANCȚIUNE COMPLEMENTARĂ  ! Vehiculul va fi imobilizat de către personalul cu atribuţii de control, în condiţii de siguranţă şi securitate a transportului, şi se vor ridica plăcuţelor de înmatriculare până la îndeplinirea condiţiilor legale pentru continuarea efectuării transportului.

Cadrul juridic:

ORDONANŢA GUVERNULUI Nr. 43/1997*) privind regimul drumurilor, modificată și completată cu LEGEA nr. 198 din 9 iulie 2015 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor

Pentru mai multe informații accesați:

https://old.untrr.ro/legislatie/in-vigoare/regimul-drumurilor.html

Ultima modificare a paginii: 26.01.2022

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii