UNTRR


13.10.2020, Italia: starea de urgență medicală se prelungește până pe 31.01.2021

Starea actuală de urgență medicală a fost extinsă până la 31 ianuarie 2021 (anterior era până la 15 octombrie 2020). Măsurile de izolare conform decretelor legale nr. 19/2020 și nr. 33/2020 vor fi, de asemenea, prelungite până la 31 ianuarie (cum ar fi limitarea circulației persoanelor, limitarea sau suspendarea activităților comerciale sau a activităților profesionale și a activității independente precum și prevederea că activitățile permise în conformitate cu măsurile de evitare a adunărilor de oameni și asigurarea respectării măsurilor de distanțare socială).

La locul de muncă, obligația de a desfășura activități în conformitate cu protocolul privind măsurile de combatere a Covid-19 semnat la 24 aprilie 2020 între guvern și partenerii sociali rămâne neafectată, precum și respectarea protocoalelor sectoriale specifice.

Pentru companiile de transport și logistică, se aplică protocolul semnat între guvern și partenerii sociali la 20 martie 2020.

Șoferii profesioniști de transport rutier de marfă sunt exceptați de la măsura de autoizolare dacă:

- Dovedesc că intră în Italia în scopuri de muncă. Anexa 3 de la Comisia Europeană ar trebui să fie o dovadă suficientă.
- Completează
declarația pe proprie răspundere (versiunea în engleză) înainte de a intra în Italia (pe lângă faptul că dețin Anexa 3 CE).

Cu toate acestea, șoferii profesioniști pot sta în Italia doar timp de maximum 120 de ore, după care vor trebui să părăsească țara sau să intre în carantină.

Clcik aici pentru a consulta decretul in italiană





Ultima modificare a paginii: 13.10.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii