UNTRR


09.04.2021, Germania: Institutul Robert Koch a publicat noua listă cu zonele cu risc ridicat, care intră în vigoare pe 11.04.2021

Începând cu 11 aprilie 2021, ora 00:00, Letonia, Malta și Slovacia nu vor mai fi considerate „zone speciale de risc, cu incidență ridicată”, potrivit CoronaEinreiseVO.

Toate cele trei țări vor reveni la stadiul de zone cu risc „normal”. Prin urmare, începând cu 11 aprilie 2021, nu va mai fi nevoie de preînregistrare pe platformă și nici de o eventuală testare pentru șoferii de camioane care intră în Germania după ce au stat într-una dintre aceste țări.

Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că, din cauza termenului de „10 zile” prevăzut în CoronaEinreiseVO, perioada petrecută în Letonia, Malta sau Slovacia până la data de 10 aprilie 2021 inclusiv, se consideră că șederea a avut loc în perioada când aceste țări erau considerate zone speciale de risc, cu incidență ridicată, și în consecință, până la data de 20.04.2021, șoferii care vor intra în Germania venind din Letonia, Malta sau Slovacia vor trebui să completeze, în continuare, formularul de preînregistrare și să prezinte un test SARS-COV-2 negativ.   

Începând de duminică, 11 aprilie 2021, ora 00:00, Armenia, Croația, Turcia și Ucraina vor fi considerate „zone speciale de risc, cu incidență ridicată”, potrivit CoronaEinreiseVO. Decizia relevantă a fost publicată de Institutul Robert Koch - RKI la 9 aprilie 2021, ora 12:00, click aici.  

Vă reamintim obligațiile atunci când intrați în Germania dintr-o ”zonă specială de risc, cu incidență ridicată”:

-  Obligația înregistrării pe platformă înainte de a intra în Germania:

Persoanele care intră în Germania și care pe parcursul ultimelor 10 zile dinaintea intrării s-au aflat într-o zonă de risc, trebuie să se înregistreze pe platforma https://www.einreiseanmeldung.de  Nu există nicio excepție de la obligația de înregistrare pentru șoferii de camioane. Cu toate acestea, există o excepție de la obligația de înregistrare (pentru toate persoanele, adică și pentru șoferii de camioane) dacă zona cu incidență ridicată de infecția cu COVID-19 a fost doar tranzitată, fără oprire. Dacă din cauza lipsei dotării tehnice sau a unei deficiențe tehnice nu se poate efectua înregistrarea intrării pe teritoriul german pe internet, se poate completa de mână „Formularul locțiitor de înregistrare a intrării pe teritoriul german” („Ersatzmitteilung”). Pe formular se găsește indicat unde trebuie să fie predat formularul (de exemplu să fie predat transportatorului sau să fie trimis la adresa Deutsche Post E-POST Solutions GmbH, 69990 Mannheim). Click aici pentru a consulta Reglementări pentru persoane care intră pe teritoriul german legat de Coronavirusul SARS-CoV-2/COVID-19 (în limba română), formularul poate fi descărcat aici. Pentru a descărca formularul în altă limbă, click aici.

- Obligația efectuării testului pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2:

Persoanele care intră în Germania și care pe parcursul ultimelor 10 zile dinaintea intrării s-au aflat într-o zonă de risc trebuie să se supună unui test COVID-19 (test PCR sau test rapid conform criteriilor OMS) înainte de a intra în Germania și să îl prezinte autorităților responsabile la cerere. Șoferii de camioane sunt scutiți de la testare dacă stau mai puțin de 72 de ore în Germania. Dacă stau mai mult de 72 de ore în Germania, șoferii trebuie să facă un test COVID-19 înainte de a intra în Germania. (Ca răspuns la întrebarea despre ce ar trebui făcut dacă perioada de 72 de ore este depășită din diferite motive neplanificate, RKI menționează că, pentru a fi în siguranță, șoferul ar trebui să efectueze testul înainte de a intra în țară, dacă există riscul depășirii perioadei de 72 de ore).

Sursa: BGL

 





Ultima modificare a paginii: 09.04.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii