UNTRR


09.02.2021, Elveția: condiții noi de intrare în țară, începând cu 08.02.2021

Elveția a actualizat regulile de intrare în țară - la fel ca multe state din Europa și din întreaga lume. Se preconizează să se înregistreze timpi mari de așteptare la punctele de trecere a frontierei cu Elveția.

Alăturat, o prezentare generală a celor mai importante modificări.

1. Colectarea datelor de contact

Începând de luni, 8 februarie 2021, trebuie completat un formular cu datele de contact la fiecare intrare în Elveția. Aceste măsuri se aplică (cu excepții) și transportatorilor de mărfuri și persoane, atât șoferilor care lucrează la companii străine cât și șoferilor care lucrează la companii elvețiene.

• Transporturile rutiere de mărfuri: șoferii de camioane trebuie să furnizeze datele lor de contact numai dacă intră în Elveția dintr-un stat sau zonă cu grad ridicat de risc epidemiologic. Excepții de la furnizarea datelor de contact:

  - Transportatorii de marfă sau persoane se află în tranzit prin Elveția și traversează țara fără oprire;

  - Dacă în cadrul activității, transportatorul de mărfuri sau persoane nu staționează mai mult de 24 ore în Elveția.

• Transportul de persoane: Atât șoferii cât și personalul însoțitor trebuie, în mod regulat, să informeze indiferent dacă vin dintr-o zonă cu sau fără grad ridicat de risc epidemiologic. Compania de transport de persoane este responsabilă cu această informare (conform art. 4 din ordonanța privind măsurile de combatere a coronavirusului (COVID-19) în domeniul transportului internațional de persoane).

• Agenții de frontieră: toate persoanele care lucrează la punctele de trecere a frontierei (agenții de frontieră) sunt scutiți de obligația de a completa formularul electronic de intrare.

Lista țărilor și zonelor cu grad ridicat de risc epidemiologic poate fi găsită pe site-ul Oficiului Federal pentru Sănătate Publică OFSP. Aceasta se actualizează periodic și trebuie verificată înainte de fiecare deplasare în străinătate.

Click aici pentru a consulta lista țărilor și zonelor cu grad ridicat de risc epidemiologic

Click aici pentru a accesa formularul în formă digitală referitor la datele de contact (mijlocul de transport, informații privind călătoria, date personale, adresă etc.).

Formularul trebuie completat de fiecare dată la intrarea în Elveția. Cu toate acestea, formularul poate fi completat și de firmă (în loc de șofer). Este important ca firma să îi transmită șoferului codul QR  (prin e-mail sau sms) după transmiterea confirmării completării formularului. Codul QR trebuie să poată fi prezentat în cazul unui posibil control la trecerea frontierei.

2. Obligația testului COVID-19 și carantina

Începând cu 08.02.2021 toate persoanele care vin dintr-o țară sau zonă cu grad ridicat de risc epidemiologic, trebuie să prezinte, la intrarea în Elveția, un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și trebuie să intre în carantină. Șoferii de camioane și autocare sunt scutiți de la aceste măsuri, indiferent de țara de unde provin pentru a intra în Elveția.

Atenție!

Persoanele care călătoresc cu autocarul sau microbuzul trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și trebuie să intre în carantină!

Click aici pentru mai multe detalii

3. Noi măsuri privind carantina

Noile reguli privind carantina au intrat în vigoare la 08.02.2021. La intrarea în Elveția dintr-o zonă cu grad ridicat de risc epidemiologic și, în general, după contactul cu o persoană care a fost testată pozitiv cu COVID-19, trebuie respectate următoarele instrucțiuni:

• Încetarea carantinei mai devreme: după 7 zile de carantină se poate face test molecular de tip PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, pe cheltuiala persoanei care se testează. Dacă rezultatul testului este negativ, carantina se poate încheia mai devreme cu acordul autorităților cantonale competente.

• Dovada obligatorie a unui test COVID-19: la intrarea în Elveția dintr-o zonă cu grad ridicat de risc epidemiologic, trebuie prezentat un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Elveția. Carantina automată de 10 zile poate fi redusă la 7 zile dacă rezultatul testului antigen sau PCR este negativ. Aceeași regulă se aplică și persoanelor care călătoresc cu avionul, indiferent de zona/țara de unde vin și dacă se află sau nu într-o zonă cu grad ridicat de risc epidemiologic.

Sursa: ASTAG

 

 





Ultima modificare a paginii: 09.02.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii