UNTRR


07.04.2021, Grecia: au fost introduse noi restricții la intrarea în țară începând cu 05.04.2021

Începând cu 5 aprilie 2021, intrarea camioanelor în Grecia prin punctul de frontieră Evzoni va fi permisă între orele 07:00 și 23:00 (în loc de 19:00). Toți șoferii de camioane care intră pe la acest punct de frontieră sunt obligați să facă testul rapid COVID-19 la frontieră, iar cei care sunt testați pozitivi nu vor avea voie să intre în Grecia.

De asemenea, toate celelalte restricții rămân în vigoare, respectiv:

  • Intrarea pe la punctul de frontieră Kakavia (inclusiv camioanele) va fi permisă strict între orele 07:00 și 19:00
  • Toți cetățenii (inclusiv șoferii de camioane) care intră în Grecia pe la Kakavia și Evzoni sunt obligați să facă un test rapid Covid-19 la intrare în Grecia. Șoferii care sunt testați pozitivi nu vor avea voie să intre în Grecia.
  • Toți cetățenii care intră în Grecia sunt supuși măsurii de autoizolare la locul de domiciliu/reședință pentru o perioadă de 14 zile (față de 7 zile anterior). Atenție! Șoferii de camioane sunt exceptați de la obligativitatea autoizolării pentru perioada de 14 zile, dacă se află în tranzit sau dacă preiau marfă din Grecia și părăsesc imediat teritoriul acestui stat. În situația în care preluarea mărfii are loc la mai multe zile după sosirea în Grecia, transportatorul are obligația de a intra în autoizolare până la momentul plecării sau până la expirarea perioadei de 14 zile. Dacă transportatorul sosește în Grecia exclusiv pentru încărcarea de marfă (fără să aducă produse în Grecia din alte state), este obligatoriu să prezinte un contract încheiat cu partea elenă, în caz contrar fiind pasibil de amendă pentru deplasarea nejustificată între județe.

La punctul de trecere a frontierei de la Ormenio (Republica Bulgaria) nu este permisă conducerea în echipaj (fiind stabilită o limită de o persoană/vehicul).

De asemenea, toți cetățenii, inclusiv șoferii de camioane și autocare care intră în Grecia TREBUIE să completeze formularul de localizare a pasagerilor (PLF) înainte de călătorie, click aici pentru a accesa formularul.

De menționat că testele rapide SARS-COV-2 se efectuează și în porturile Patras și Igoumenitsa pentru toate persoanele care intră în Grecia prin Italia.

Surse: OFAE și mae.ro

 





Ultima modificare a paginii: 07.04.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii