UNTRR


01.02.2021, Portugalia: introducerea unor noi măsuri la intrarea în țară, valabile până la 14.02.2021

Guvernul portughez a aprobat un set de noi măsuri care vor reglementa noua stare de urgență decretată de președintele Republicii, care a intrat în vigoare începând cu 31.01.2021, ora 00.00, și va dura până pe 14.02.2021, ora 23.59.

Printre alte măsuri, există o limitare a deplasării cetățenilor portughezi în afara teritoriului portughez, efectuată prin orice mijloace, fără a aduce atingere excepțiilor prevăzute în decret.

Excepțiile includ:

  • persoanele care efectuează transportul internațional de mărfuri, transportul lucrătorilor transfrontalieri, al lucrătorilor temporari, care conduc vehicule de urgență și efectuează transportul vehiculelor avariate.

Restabilirea controlului persoanelor de la frontierele terestre:

  • Circulația rutieră la frontierele terestre interne este interzisă, indiferent de tipul vehiculului, cu excepția transportului internațional de mărfuri, transportului lucrătorilor transfrontalieri, circulației vehiculelor de urgență și transportului vehiculelor avariate.

Ca recomandare, șoferii și ceilalți lucrători care au legătură cu transporturile internaționale de mărfuri ar trebui să dețină certificatul internațional de conducător auto (Anexa3 culoare verzi, click aici). Autoritățile nu solicită teste COVID – 19  și nici nu impun carantina pentru șoferii profesioniști și alți lucrători care au legătură cu transportul internațional de mărfuri.

Sursa: ANTRAM





Ultima modificare a paginii: 01.02.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii