UNTRR


16.04.2020 – Irlanda: prelungirea perioadei de derogare de la Reg. (CE) 561/2006, între 17 aprilie 2020 - 31 mai 2020

Pe 15 aprilie, departamentul de transport din Irlanda a convenit să relaxeze regulile privind timpii de conducere și de odihnă pentru încă 6 săptămâni. Derogările se vor aplica în perioada 17 aprilie - 31 mai pentru toate activitățile de transport din interiorul Republicii Irlanda, respectiv:
- Art. 6.3: înlocuirea duratei de condus totală acumulată pe parcursul a două săptămâni consecutive de la 90 de ore la una de 112 de ore

- Art. 8.4: maximum trei perioade de repaus zilnic reduse între două perioade de repaus săptămânal se înlocuiește ”de la trei” la ”cinci”; dacă un șofer atinge maximum de cinci în primele cinci zile după sfârșitul perioadei anterioare de odihnă săptămânală și apoi continuă să conducă în a șasea zi consecutivă, jurnalul său zilnic nu trebuie să depășească treisprezece ore pentru a șasea zi.

- Art. 8.6: Regulile actuale privind repausul săptămânal normal vor continua să se aplice, dar nu va fi necesară nicio compensație pentru o perioadă de repaus săptămânal redusă. În oricare dintre cele două săptămâni consecutive, șoferii trebuie să continue să efectueze cel puțin două perioade de repaus săptămânal normale, sau o perioadă de repaus săptămânal normală și o perioadă de repaus săptămânal normală redusă de cel puțin 24 de ore, asigurându-se în același timp că perioada de repaus săptămânală începe nu mai târziu de șase perioade de 24 de ore de la sfârșitul perioadei anterioare de repaus săptămânal.
- Art. 8.8: posibilitatea șoferului de a își efectua perioada de repaus săptămânal normală la bordul autovehiculului, cu condiția ca acesta să fie dotat cu cabină de dormit corespunzătoare și să fie în staționare.


Sursa: IRHA





Ultima modificare a paginii: 16.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii