UNTRR


Primele operațiuni de transport rutier dintre Regatul Unit și România prin utilizarea sistemului TIR

În aprilie 2021, firma VIOMARGROUP SRL a efectuat 3 transporturi cu încărcare din Regatul Unit, destinație România, prin utilizarea Carnetelor TIR, fără a fi nevoie de o garanția unui comisionar vamal.

Camioanele au plecat din Ashford, Kent, ajungând în siguranță la destinația din România, după ce au traversat noua frontieră vamală și au tranzitat prin mai multe țări din UE. UNTRR și IRU au monitorizat și sprijinit transportatorul în efectuarea primelor două operațiuni de transport rutier peste noua frontieră vamală, în timp ce a treia operațiune de transport a decurs fără probleme.

Totodată, transportatorul a utilizat pre-declarația vamală electronică TIR-EPD, simplificând procedurile vamale și făcând posibilă monitorizarea camionului pe măsură ce a traversat mai multe State Membre UE.

Aceste transporturi au demonstrat ca sistemul TIR reprezinta o modalitate sigură și accesibilă de a gestiona trecerea frontierei vamale dintre Regatul Unit și UE.

UNTRR continuă să ofere asistență și condiții speciale transportatorilor rutieri pe relația UK – UE.

Pentru mai multe informații privind accesul la Regimul TIR, click aici

Ultima modificare a paginii: 13.05.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii