UNTRR


Marea Britanie iese oficial din UE astăzi, 31.01.2020, ora locală 23.00

Astăzi, 31.01.2020, la ora locală 23.00, Marea Britanie iese oficial din Uniunea Europeană. Va urma o perioadă de tranziție până pe 31 decembrie 2020 în care Marea Britanie va continua să aplice reglementările europene.

Pe 29 ianuarie 2020, Consiliul UE a adoptat prin procedură scrisă decizia privind încheierea acordului de retragere a Marii Britanii din UE.

Perioada de tranziție

Intrarea în vigoare a acordului de retragere reprezintă sfârșitul perioadei prevăzute la articolul 50 din TUE și începutul unei perioade de tranziție care va dura până la 31 decembrie 2020. Această perioadă de tranziție prevăzută în acordul de retragere urmărește să acorde mai mult timp cetățenilor și întreprinderilor pentru a se adapta.

În perioada de tranziție Marea Britanie va continua să aplice dreptul Uniunii, dar nu va mai fi reprezentată în instituțiile UE. Perioada de tranziție poate fi prelungită o singură dată, pentru o perioadă de cel mult unul sau doi ani, în cazul în care ambele părți convin asupra acestui lucru înainte de 1 iulie 2020.

Negocierile privind viitorul parteneriat dintre UE și Marea Britanie vor începe după ce Marea Britanie părăsește UE.

Ultima modificare a paginii: 31.01.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii