UNTRR


Marea Britanie: Extinderea temporară a reglementărilor privind cabotajul se încheie la 1 mai 2022

Relaxarea temporară a reglementărilor privind cabotajul în Marea Britanie, care a permis operatorilor de transport rutier din afara Marii Britanii să efectueze operațiuni de cabotaj nelimitate pe teritoriul acesteia timp de 14 zile, expiră la 1 mai 2022.

Începând cu 1 mai 2022 revin regulile care sunt stipulate în Acordul Comercial și de Cooperare între Uniunea Europeană și Marea Britanie, respectiv:

- Camioanele înmatriculate în UE care intră în Marea Britanie în sau după 1 mai 2022 vor fi limitate la maximum două operațiuni de cabotaj cu condiția ca acestea să fie efectuate după o operațiune de transport din UE și în termen de 7 zile de la descărcarea integral a mărfii în Marea Britanie.

- Camioanele înmatriculate în afara UE care intră în Marea Britanie la sau după 1 mai 2022 nu vor mai avea permisiunea de a efectua operațiuni de cabotaj în Regatul Unit.

Guvernul Marii Britanii își păstrează în continuare competența de a reintroduce o măsură de relaxare în 2022 (sub rezerva proceselor parlamentare), dacă consideră că este necesar să sprijine capacitatea de transport rutier intern în Marea Britanie.

Sursa: RHA





Ultima modificare a paginii: 12.05.2022

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii