UNTRR


27.04.2017: Comisia Europeană a inițiat procedura de infringement împotriva legii salariului minim din Austria

Comisia Europeană a inițiat astăzi (27.04.2017) o procedură de infringement (încălcare a dreptului comunitar) împotriva Austriei cu privire la aplicarea "Actului austriac de combatere a dumpingului social și salarial" ( Lohn- und Sozialdumping-Bekämpfungsgesetz - LSD BG) în sectorul transportului rutier. Comisia consideră că această practică restrânge în mod disproporționat piața internă a UE.

Deși sprijină pe deplin principiul salariului minim pe economie, Comisia consideră că aplicarea legislației austriece la toate operațiunile de transport internațional cu descărcare și/sau încărcare pe teritoriul austriac limitează libertatea de a presta servicii și libera circulație a mărfurilor într-o manieră disproporționată.

În special, aplicarea măsurilor austriece pentru operațiunile de transport internațional care nu au o legătură suficientă cu Austria nu este justificată, în opinia Comisiei, deoarece creează poveri administrative disproporționate care împiedică buna funcționare a pieței interne.

Comisia consideră că sunt disponibile măsuri mai proporționale pentru a asigura protecția socială a lucrătorilor și concurența loială, permițând totodată libera circulație a serviciilor și a bunurilor. Prin urmare, în urma unui schimb de informații cu autoritățile austriece și a unei evaluări juridice aprofundate a măsurilor austriece, Comisia a decis astăzi să trimită o scrisoare de notificare Austriei. Aceasta constituie primul pas în procedura de infringement. Autoritățile austriece au un termen de două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie în scrisoarea formală de notificare.

Ultima modificare a paginii: 27.04.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii