UNTRR


Proiectul de ORDIN al ministrului transporturilor și infrastructurii pentru exceptarea de la plata tarifelor prevăzute la lit. a), b) și e) ale punctului 9.1 din anexa nr. 6 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

Proiectul de ORDIN al ministrului transporturilor și infrastructurii pentru exceptarea de la plata tarifelor prevăzute la lit. a), b) și e) ale punctului 9.1 din anexa nr. 6 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

Data publicării: 15.09.2021

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 27.09.2021

ta descriere a reglementării:

În ultima perioadă, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a primit mai multe solicitări din partea instituțiilor statului privind derogarea de la tarifele prevăzute la  punctul 9.1 din anexa nr. 6 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., pentru organizarea de manifestări cultural - artistice, sportive, târguri, filmări, mitinguri şi alte evenimente.

Prin Hotărârea nr. 15/10.08.2021, Consiliul de Administrație al C.N.A.I.R. – S.A. și-a exprimat acordul prealabil necesar modificării Ordinului ministrului transporturilor nr. 1836/2018, cu modificările și completările ulterioare, în sensul acordării unor derogări de la plata tarifelor prevăzute la lit. a), b) și e) ale punctului 9.1 din anexa nr. 6 la Ordinul antemenționat.

 

Prin prezentul proiect de ordin se propune:

 

Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin și până la data de 31 decembrie 2021, se exceptează de la plata tarifelor prevăzute la lit. a), b) și e) ale punctului 9.1 din anexa nr. 6 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., următoarele categorii de manifestări:

  • manifestarile organizate de ministere si de institutiile aflate in subordinea sau sub coordonarea ministerelor, in zilele de weekend şi sărbători legale prevăzute în Codul muncii, la solicitarea acestora;
  • manifestarile organizate de organele administratiei publice locale, in zilele de weekend şi sărbători legale prevăzute în Codul muncii, la solicitarea acestora, cu indeplinirea urmatoarelor conditii:
    • manifestarile sunt organizate pe sectoarele de drumuri nationale aflate in intravilanul localitatilor;
    • pe perioada instituirii restrictiilor, autoritatile publice locale vor asigura rute alternative locale, asimilate categoriei sectorului de drum national restrictionat; circulatia vehiculelor pe rutele alternative locale va fi permisa fara restrictii suplimentare si fara plata unor tarife;
    • manifestarile nu sunt organizate pe drumurile nationale incadrate ca drumuri internationale “E”, in conformitate cu prevederile Acordului european asupra marilor drumuri de circulatie internationala (AGR);

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor : office@untrr.ro

Ultima modificare a paginii: 24.09.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii