UNTRR


Taxa de prima inmatriculare incepand cu 01 ianuarie 2007


Taxa de prima inmatriculare incepand cu 01 ianuarie 2007

 

Dupa publicarea in Monitorul Oficial a Legii 343 din 17 iulie 2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, operatorii de transport ne-au semnalat ca prin legea mai sus mentionata s-a creat o noua taxa pentru persoanele fizice si juridice care doresc sa isi achizitioneze un autovehicul nou sau unul second-hand care este aduns din strainatate.

In urma acestor semnalari UNTRR a transmis o serie de scrisori oficiale catre Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului prin care s-a solicitat modificarea valorilor prevazute in Legea 343/2006 pentru taxa de prima inmatriculare.

Urmare acestor interventii in data de 21 decembrie 2006 Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta de urgenta nr. 110 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 prin care se anuleaza taxa de prima inmatriculare pentru vehicule concepute si construite pentru transportul de pasageri, care au, in afara scaunului conducatorului, mai mult de opt locuri pe scaune si a vehiculelor concepute si construite pentru transportul de marfuri avand o masa maxima care depaseste 3,5 tone, dar care au ca valori ale emisiilor poluante EURO 3 sau EURO 4. 





Ultima modificare a paginii: 20.02.2007

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii