UNTRR


AUTORIZATIILE DE TRANSPORT INCEPAND CU 2007


AUTORIZATIILE DE TRANSPORT INCEPAND CU 2007

 

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007 autorizatiile de transport pentru transportul international de marfa vor fi inlocuite cu licenta de transport comunitar si cu copiile conforme aferente. Pe teritoriul UE orice transport intre doua state membre este scutit de autorizatii.       

Transportul intre un stat membru si un stat nemembru se va efectua in continuare pe baza de autorizatii. Astfel vor fi necesare autorizatiile bilaterale negociate de Romania cu statele nemembre in cadrul comisiilor mixte pentru transportul direct si de tip  tranzit, si autorizatiile terte tari pentru statele nemembre.

Vor exista contingente de terte tari negociate in functie de cerere.

Un alt tip de autorizatii ce vor fi utilizate in continuare sunt autorizatiile CEMT. Acestea vor fi utilizate cu prioritate pentru a inlocui autorizatiile de tip terta tara.

Acestea vor putea fi utilizate pe relatia bilaterala Romania – stat nemembru UE sau stat membru UE – stat nemembru UE.

Cu autorizatia CEMT trebuie sa se efectueze minim patru curse lunare sau minim un parcurs de 6000 km.

 

Autorizatii CEMT 2007

 

Autorizatiile CEMT anuale si lunare vor fi preluate cu delegatie din partea firmei de transport si cu procesul verbal completat, semnat si stampilat cu stampila firmei tn cauza. Nu se va completa numarul de AUTORIZATII CEMT care urmeaza a fi ridicat. De asemenea, delegatii trebuie sa aiba asupra lor ordinul de plata in original stampilat de banca cu plata autorizatiilor CEMT in cauza, precum si doua copii ale acestuia.

Ridicarea AUTORIZATIILOR CEMT se face din urmatoarele centre:

Bucuresti, la sediul central al I.G.C.T.I. - S.I.A.E., str. Italiana nr. 22, sector 2, unde vor veni operatorii de transport din judetele: Bucuresti, Giurgiu, Teleorman, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Prahova, Brasov, Valcea, Arges, Olt, Dolj, Ialomita, Harghita, Covasna si Dambovita.

Cluj, la Directia teritoriala a I.G.C.T.I. din str. Campeni nr. 28, tel. 0264 405 600, se vor prezenta operatorii de transport din judetele: Cluj, Satu Mare, Maramures, Salaj, Bistrita Nasaud, Mures, Alba, Sibiu.

Iasi, la Directia teritoriala a I.G.C.T.I. din str. Moara de Vant nr. 34A, tel. 0232 277 390, unde vor veni operatorii de transport din judetele: Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati, Vrancea.

Timisoara, la Directia teritoriala a I.G.C.T.I. din str. Horia nr. 24, tel. 0256 471 697, unde vor veni judetele: Timis, Arad, Caras Severin, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Bihor.

Preluarea autorizatiilor se face incepand cu luna ianuarie.

Conform informarii primite de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, va facem cunoscut contul in care operatorii de transport trebuie sa depuna contravaloarea autorizatiilor multiple CEMT anuale si lunare (in conformitate cu HG 1130/2002):
RO 58 TREZ 7005032XXX001068 deschis la A.T.C.P.M.B., COD FISCAL: 13633330. 

Costul unei autorizatii CEMT anuale sau lunare este: 330 RON / 3.300.000 ROL.





Ultima modificare a paginii: 20.02.2007

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii