UNTRR


INFORMATII UTILE Septembrie 2006

INFORMATII UTILE


1. MTCT vrea sa faciliteze participarea firmelor romanesti la lucrarile de infrastructura

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului pregateste norme metodologice care sa faciliteze participarea firmelor romanesti la licitatii de constructii in infrastructura, a declarat, recent, la Sic, judetul Cluj, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely.

„Problema este cu unele proiecte deficitare si cu contracte negociate si licitate sub pretul real. Din aceasta cauza stau lucrari de reabilitare drumuri, executate de firme mari, straine, dar care nu reusesc sa faca fata“, a afirmat Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, Ministerul Transporturilor lucreaza la o metodologie si la norme care sa faciliteze accederea la licitatii pentru investitori si constructori romani. „Nu este normal sa vina firme care au cifre de afaceri mari in spate, dar pana la urma sa lucreze cu subantreprenori si sa nu poata executa lucrarea. Acestea sunt date in judecata, dar procesele dureaza ani buni“, a spus ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului.

In urma modificarilor legislative preconizate, in special la Legea achizitiilor publice, se va putea reduce cifra de afaceri minima impusa firmelor participante la licitatie.

Laszlo Borbely a amintit ca Ministerul Transporturilor a primit, la rectificarea bugetara din acest an, fonduri de 500 de milioane de euro pentru lucrari de infrastructura. „E nevoie de o mai mare organizare din partea firmelor pentru a cheltui acesti bani“, a adaugat ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. (Sursa: Mediafax)

2. Punct de frontiera inchis intre Turcia si Siria

Asociatia Transportatorilor din Turcia informeaza ca, din cauza lucrarilor de reconstructie de la Cilvegozu, punctul de frontiera de la Cilvegozu - Bab el Hawa (Turcia - Syria) este inchis pentru o perioada nedeterminata. Transporturile de marfuri sunt redirectionate prin punctul de frontiera Kilis (care se afla, de asemenea, la frontiera cu Siria).

 

3. Restrictii de circulatie

in Austria, in perioada

19-24 septembrie 2006

Asociatia Transportatorilor din Austria, informeaza ca, in perioada 19-24 septembrie 2006, in orasul Salzburg si imprejurimi, va avea loc campionatul mondial de ciclism. O serie de tronsoane rutiere vor fi inchise circulatiei cu o ora inaintea inceperii fiecarei curse si pana la o ora dupa incheierea cursei.

Programul orar al curselor este urmatorul:

• 19.09.2006 - de la 13:00 la 16:00 (antrenament - perturbarea circulatiei va fi redusa la minim);

• 20.09.2006 - de la 12:00 la 16:45;

• 21.09.2006 - de la 13:30 la 16:45;

• 22.09.2006 - de la 13:00 la 16:00 (antrenament - perturbarea circulatiei va fi redusa la minim);

• 23.09.2006 - de la 09:00 la 13:45 si de la 14:30 la 18:00;

• 24.09.2006 - de la 10:30 la 17:25.

Vor fi introduse variante de ocolire. Transportatorii de marfuri sunt sfatuiti sa efectueze toate operatiunile de incarcare si descarcare in afara intervalelor de timp in care se desfasoara cursele, deoarece anumite trasee ocolitoare nu sunt adecvate traficului vehiculelor de marfa.

Operatorii de transport persoane trebuie sa aiba in vedere faptul ca terminalul de la Paris-Lodron-Strasse va fi inchis in intervalul 17-24.09.2006. In aceasta perioada, vehiculele vor trebui sa utilizeze terminalul de la Erzabt-Klotz-Strasse.

Informatii suplimentare se gasesc la urmatoarea adresa de site: http://www.salzburg-2006.com /en/index.html

 

4. Inchideri temporare ale tunelului Mont Blanc in perioada 23-26 septembrie

Conducerea tunelului Mont Blanc informeaza ca acesta va fi inchis pentru efectuarea unui exercitiu de securitate din 23 septembrie, ora 22:00, pana in 24 septembrie, ora 01:00, si pentru efectuarea unor lucrari de intretinere din 25 septembrie, ora 22:00, pana pe 26 septembrie, ora 06:00.

 

5. Directorul general RAR

a devenit secretar

general al MTCT

Directorul general al Registrului Auto Roman (RAR), Radian Tufa, a fost promovat temporar in functia de secretar general al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Radian Tufa a ocupat functia de director general al RAR din luna februarie 2005 cand l-a inlocuit din functie pe Vasile Rapea, demis de fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre.

 

6. Targ international de Toamna la Zagreb,

Croatia - 19-24 septembrie 2006 - a 82-a editie

La Targul International de Toamna Zagreb 2006 vor fi expuse produse agricole si alimentare, echipamente pentru industria alimentara si echipamente agricole, produse din domeniile transport & logistica, constructii, medical etc. Termenul limita de inscriere este 11 mai 2006; persoana de contact: Marina Binti Yusof; e-mail: marina@matrade.gov.my. Inregistrarea participantilor se poate face si online la adresa: http://www.matrade.gov.my/trademission/tradeInternational.htm

 

7. Comunicat MTCT

privind autostrada Bucuresti - Pitesti

„Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, anunta participantii la trafic ca, in perioada 01.09.2006 - 30.11.2006, se inchide alternativ cate o cale a autostrazii Bucuresti - Pitesti, in vederea executarii lucrarilor de reparatii la partea carosabila, astfel:

• in perioada 01.09. - 30.11. 2006, se inchide circulatia pe calea 1, Bucuresti - Pitesti, sectorul km 23+000 - km 37+000;

• in perioada 01.09. - 11.09. 2006, se mentine inchisa circulatia pe calea 2, Pitesti - Bucuresti, sectorul km 37+000 - 43+000;

• in perioada 11.09.2006 - 30.11.2006, se inchide circulatia pe calea 1, Bucuresti - Pitesti, sectorul km 37+000 - km 46+000;

Traficul se va desfasura in ambele sensuri pe calea deschisa circulatiei. Pentru asigurarea desfasurarii traficului rutier in conditii de siguranta, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania recomanda conducatorilor auto ca varianta de circulatie si DN 7, Bucuresti - Pitesti. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania roaga participantii la trafic sa respecte restrictiile de circulatie impuse pe sectorul respectiv.

 

8. Simpozion International CEMT-OECD „Beneficiile globalizarii: contributia sectorului transporturilor si mizele politice“, Berlin, 25-27 octombrie 2006

CEMT-OECD organizeaza cel de-al 17-lea Simpozion International privind teoria si practica in economia transporturilor, la Berlin, in perioada 25-27 octombrie a.c, cu tema „Beneficiile globalizarii: contributia sectorului transporturilor si mizele politice“.

La acest eveniment, vor participa reprezentanti ai organismelor guvernamentale si ai administratiilor din domeniul transporturilor, ai universitatilor si institutelor de cercetare, precum si ai operatorilor de transport si ai asociatiilor profesionale si patronale.

Participantii vor avea prilejul sa faca un schimb de experienta si sa-si exprime punctul de vedere privind tendintele viitoare probabile din sistemele de transport.

Simpozionul consta doar din sesiuni plenare, dand astfel posibilitatea tuturor participantilor sa intervina in cadrul dezbaterilor, intentionandu-se astfel realizarea unui schimb viu de pareri intre factorii politici, stiintifici si profesionali.

Participantii pot inchiria, la preturi competitive, standuri de expozitie situate in vecinatatea salii de conferinta; acestea adresandu-se in principal universitatilor, institutelor de cercetare, consultantilor si altor organizatii interesate sa-si popularizeze activitatea.

Programul integral poate fi consultat la http://www.cemt.org/ events/meetings/Symp06Prog.pdf. Formularul de inregistrare si cazare poate fi completat online la http: //www.event-consult-berlin.de/ e_symposium_form.php, sau poate fi solicitat prin e-mail la: cemt2006@event-consult-berlin.de.





Ultima modificare a paginii: 27.10.2006

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii