UNTRR


Informatii utile iunie 2006

INFORMATII UTILE


1. Consiliul de Ministri

– cea de-a 90-a sesiune

– Dublin,

17-18 mai 2006

In perioada 17-18 mai a.c., a avut loc la Dublin, Irlanda, cea de-a 90-a sesiune a Consiliului de Ministri.

Printre principalele probleme abordate s-a numarat si reforma CEMT, cu crearea unui Forum pentru Transportul International, si dezvoltarea sustinuta a transportului.

O alta problema, pe langa cea de baza pentru dezbaterea generala privind aplicarea politicilor transportului durabil, le-a furnizat ministrilor ocazia de a-si exprima opinia privind numeroase probleme prezentate, cum ar fi: politicile transportului urban durabil, emisiile de noxe si bioxid de carbon din sectorul de transport, reducerea pana in 2012 cu 50% a deceselor pe drumuri si accesul imbunatatit la transport pentru toti utilizatorii.

Alte probleme abordate au fost cele legate de protectia mediului inconjurator pe apele interioare, procedura de stabilire a contingentului multilateral CEMT pentru transportul rutier international incepand cu 2007, precum si activitatile Centrului de Cercetare in transporturi OECD/CEMT.

 

2. Comunicat de presa MTCT privind inchiderea circulatiei pe tronsonul de drum Cernavoda – Constanta – 30 mai 2006

„Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului anunta inchiderea circulatiei vehiculelor de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe tronsonul de drum Cernavoda - DN 22C – Basarabi - DN3 – Constanta, in perioada 01.06.2006 – 31.08.2006, in scopul urgentarii lucrarilor de consolidare a sectorului de drum respectiv.

Se recomanda ca varianta de ocolire traseul: Bucuresti - A2 – Drajna Noua - DN 21 – Slobozia - DN2A – Tandarei – Harsova – Constanta.

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului roaga participantii la trafic sa respecte restrictiile instituite si sa colaboreze cu autoritatile pentru a se evita blocajele in trafic“.





Ultima modificare a paginii: 31.08.2006

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii