UNTRR


Gala Premiilor din Industria Transporturilor Editia I – Bucuresti 29 iunie 2006

Gala Premiilor din Industria Transporturilor Editia I – Bucuresti, 29 iunie 2006


Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), la initiativa societatii TIR 2000, isi propun pentru finalul lunii iunie un proiect ambitios: organizarea Galei Premiilor din Industria Transporturilor.

Cu mai putin de un an inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, transporturile genereaza circa 10% din PIB, avand o crestere de 30% in 2005 fata de 2006. Contributia pe care firmele private o au la cifra de afaceri totala in domeniul transporturilor este astazi de circa 70%. Toate aceste date demonstreaza ca operam intr-un domeniu extrem de dinamic, care se maturizeaza rapid, accelerandu-si eforturile de aliniere la standardele si normele europene.

Gala Premiilor din Transporturi - eveniment ce va avea loc pe 29 iunie in Bucuresti - are cateva importante obiective:

• Cunoasterea companiilor pregatite pentru standardele de performanta pe piata europeana;

• Polarizarea atentiei opiniei publice asupra domeniului transporturilor si a competitivitatii acestuia in perspectiva integrarii in UE si

• Largirea cadrului de dialog al transportatorilor la nivelul comunitatii de afaceri, al presei de specialitate si oficialitatilor romane de resort.

Proiectul se deruleaza cu sprijinul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si in parteneriat special cu Uniunea Internationala a Transporturilor Rutiere (IRU) si Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene (IATA) si urmareste selectarea celor mai performante companii furnizoare de servicii de transport sau conexe domeniului, pe baza unor criterii propuse de cea mai importanta organizatie europeana preocupata de excelenta in afaceri – European Foundation for Quality Management, reprezentata in Romania de FiaTest.

Pentru Romania, evenimentul va fi, din mai multe puncte de vedere, o premiera. Inainte de orice, el deschide dialogul intre o parte importanta a transportatorilor si furnizorilor de servicii conexe, avand drept parteneri (pana in acest moment) cele mai importante organizatii ale operatorilor din domeniu, cum sunt Asociatia Patronala „Operatorul Portuar“, Asociatia Agentilor si Brokerilor de Nave din Romania, Uniunea Societatilor de Expeditii din Romania (USER), Asociatia Romana de Logistica si Management (ARILOG), Fundatia Academia de Transport Intern si International (FATII), Institutul Promotrans, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta (CCINA).

Companiile inscrise in competitie pe categorii de transport (naval, rutier, aerian, feroviar, servicii conexe) vor fi selectate de catre jurii de specialitate, oferind intregii bresle a transportatorilor posibile modele de succes.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati site-ul www.premii-transport.ro ca si www.artri.ro si old.untrr.ro.

 

Radu Dinescu, Secretar General al UNTRR:

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania a primit ideea organizarii unei Gale a domeniului in care operam ca pe un semn al maturizarii industriei noastre.

In urma cresterii constante a numarului companiilor private, nu numai in domeniul transporturilor rutiere, ci si in domeniul naval sau aerian, credem ca era nevoie de o competitie deschisa, in care sa invatam de la cei mai buni.

Integrarea in Uniunea Europeana ne va deschide accesul catre o piata ale carei reguli le cunoastem, dar cu implicatii pe care doar le banuim.

Pentru ca performanta de decenii a operatorilor de transport din Occident sa nu insemne pentru noi, romanii, mai nou veniti, pierdere de cota de piata, este nevoie sa fim perseverenti si pregatiti, deschisi la extinderea celor mai bune practici.

De aceea, credem ca, inainte de toate, Gala va fi pentru noi un bun demers de invatare. Pentru ca a-i descoperi pe cei mai buni, inseamna sa invatam din performantele lor si sa invatam sa ne turam motoarele in rezonanta cu cele ale competitiei externe.

In afara de aceasta, desigur, e tentant si plin de indrazneala gandul ca toti transportatorii din Romania, indiferent de tipul de transport in care opereaza, se vor strange laolalta, dincolo de diferitele organizatii in care activeaza, dincolo de structurile de actionariat, dincolo de diverse alte tipuri de interese.

Sa ii ai alaturi pe cei care fac marfurile si persoanele sa se miste dintr-un capat al lumii in altul, fie pe apa, in aer sau pe uscat, inseamna sa capeti intr-adevar constiinta industriei esentiale din care faci parte - unica apta sa ne ofere coeziunea si forta pentru a merge impreuna mai departe, catre piata largita, dar si, speram, catre un viitor mai bun.

 

Florinel Andrei,

Secretar General al ARTRI:

Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale - ARTRI saluta organizarea in Romania a primei editii a „Galei Premiilor din Industria Transporturilor“.

Caracterizata printr-o mare complexitate, industria transporturilor include toate categoriile de transporturi (rutiere, feroviare, aeriene, navale) precum si activitatile de logistica.

Cu o contributie importanta la realizarea produsului intern brut al Romaniei, industria transporturilor reprezinta motorul economiei nationale, influentand-o si depinzand de evolutia acesteia.

La aceasta data, majoritatea investitiilor din domeniul transporturilor (mai mult de 99%) apartin sectorului privat, roman si strain.

Aflati in plin proces de aderare la Uniunea Europeana, transportatorii romani depun toate eforturile pentru cresterea eficientei, modernizare, dar si pentru a face fata cerintelor si conditiilor de pe piata europeana a transporturilor. Confruntati de multe ori cu masurile (aparent) arbitrare adoptate de unele state in incercarea de a-si proteja piata interna a transporturilor de concurenta operatorilor est-europeni si, in special, a celor romani, companiile romanesti au ajuns sa detina una din cele mai moderne flote de vehicule de transport marfa si persoane, sa ofere servicii si produse de calitate.

Seriozitatea si perseverenta operatorilor romani de transport a permis initierea si dezvoltarea constanta a unor afaceri de succes. De aceea, „Gala Premiilor din Industria Transporturilor 2006“ reprezinta o consfintire logica a succeselor evidente inregistrate pana acum si se constituie intr-o garantie a calitatii serviciilor oferite de catre acest segment din avangarda economiei romanesti, tot mai puternic pe zi ce trece.

„Orizonturi noi alaturi de cei puternici“ este deviza noastra si ceea ce le oferim membrilor si partenerilor nostri – companii ce asigura servicii de calitate la standardele cele mai ridicate.

Este o onoare pentru noi sa ne situam printre cei care si-au adus contributia la organizarea acestui eveniment menit sa evidentieze si sa incurajeze succesul in afaceri.

Sectiuni

1. Premiile Transporturilor Rutiere

2. Premiile Transporturilor Navale

3. Premiile Transporturilor Aeriene

4. Premiile Transporturilor Feroviare

5. Premiile Activitatilor conexe transporturilor

1. Premiile Transporturilor Rutiere

• Premiul pentru companie de transport marfa

• Premiul pentru companie de transport persoane

• Premiul pentru manager din transporturile rutiere

• Premiul pentru contributie in industria transporturilor rutiere

2. Premiile Transporturilor Navale

• Premiul pentru agent naval

• Premiul pentru agent de transport naval containerizat

• Premiul pentru armator roman

• Premiul pentru manager din transporturile navale

• Premiul pentru operator portuar de containere

• Premiul pentru operator portuar de marfuri generale

• Premiul pentru operator portuar de marfuri vrac

3. Premiile transportului aerian

• Premiul pentru contributie in industria transporturilor aeriene

4. Premiile transportului feroviar

• Premiul pentru contributie in industria transporturilor feroviare

5. Premiile activitatilor conexe transporturilor

• Premiul pentru societate de expeditii

• Premiul pentru companie de logistica

• Premiul pentru comisionar vamal





Ultima modificare a paginii: 31.08.2006

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii