UNTRR


Noul cod rutier – publicat in Monitorul Oficial nr. 246 din 20 martie 2006

Noul cod rutier – publicat in Monitorul Oficial nr. 246 din 20 martie 2006


Noul cod rutier a fost publicat in data de 20 martie 2006 si urmeaza sa intre in vigoare pe 20 septembrie a acestui an. Incepand cu aceasta data, soferii, dar si ceilalti participanti la trafic vor avea de respectat noi reguli.

Utilizarea pe timp de zi a luminii de intalnire pe drumurile expres si pe cele nationale devine obligatorie. Pentru vehiculele de transport marfa, administratorii drumurilor vor stabili programe sau intervale orare pe timpul noptii, in care oprirea sau stationarea este permisa pentru distribuirea marfurilor. Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora, vor purta intreaga raspundere a accidentarii lor, in conditiile in care conducatorul auto implicat in accident a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel loc. Pentru incalcarea unor norme la regimul circulatiei, pe langa sanctiunea aplicata, se vor aplica si un numar de 2, 3, 4 sau 6 puncte de penalizare. Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se poate dispune in cazul in care:

• nu a fost acordata prioritate pietonilor;

• s-a trecut pe culoarea rosie a semaforului;

• nu au fost respectate semnele organului de politie;

• s-a constatat conducerea sub influenta bauturilor alcoolice;

• s-au constatat defectiuni grave la sistemul de franare;

• s-a circulat pe sens opus;

• au fost acumulate 15 puncte de penalizare.





Ultima modificare a paginii: 31.08.2006

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii