UNTRR


IRU – Marele Premiu de Onoare 2006

Solicitare de nominalizari pentru Marele Premiu de Onoare al IRU 2006

Va reamintim ca aceasta inalta distinctie este acordata o data la doi ani, unuia din ei mai buni conducatori auto care au indeplinit un act de curaj exceptional in cursul unei operatiuni de transport rutier international care a implicat transport de pasageri sau de marfa. Dupa cum se obisnuieste, aceasta distinctie va fi inmanata cu ocazia urmatorului Congres Mondial al IRU, din Dubai (EAU) din perioada 14-16 martie 2006.

Va rugam sa examinati Regulamentul de acordare a acestei distinctii, prezentat in anexa, si sa transmiteti eventualele propuneri de nominalizare pana cel tarziu 1 septembrie 2005, pentru a putea fi transmise la IRU in timp util.

Anexa 1

Regulament

Premiu

IRU a introdus distinctia „Marele Premiu de Onoare“ pentru a fi acordat unui conducator auto care, prin calitatile sale morale si profesionale, in timp ce se afla in cursa, a facut un act exceptional de curaj.

IRU a decis sa confere acest premiu, la fiecare doi ani, unuia din cei mai buni conducatori auto angajati in transportul rutier international de pasageri si de marfa si a fixat urmatoarele conditii pentru soferul care doreste sa-si depuna candidatura, prin Asociatia membra la IRU (UNTRR):

1. Candidatii trebuie sa fi actionat cu un curaj exceptional pentru a salva o viata, un autovehicul sau marfa;

2. Trebuie sa fi fost activ ca sofer in ultimii 5 ani;

3. Trebuie sa nu fi provocat, din vina sa, nici un accident de munca sau de circulatie;

4. Trebuie sa nu fi comis nici o incalcare grava a regulilor de circulatie, vamale sau administrative din tara sa ori din tarile prin care a circulat;

5. Trebuie sa fi fost angajat cu regularitate in transporturile internationale.

Premiul, care este conferit de un juriu international, consta din acordarea a trei distinctii, cu prilejul Congresului Mondial al IRU, care are loc o data la doi ani:

1. „Marele Premiu de Onoare“, sub forma unei diplome;

2. O insigna de aur pe care titularul este autorizat sa o poarte;

3. Un premiu in bani.

In mod exceptional, distinctia poate fi acordata si unui sofer angajat numai in operatiuni de transport national.

In plus, cel mai bun candidat, caruia i se acorda „Marele Premiu de Onoare al IRU“, este invitat sa participe la Congres, timp de 3 zile, cheltuielile fiind asigurate de IRU.

In cazul in care Juriul International stabileste candidati care au facut acte de valoare egala, Juriul poate decide sa propuna Presedintiei Executive a IRU acordarea a unul sau doua premii suplimentare. Presedintia Executiva a IRU aloca suma necesara pentru „Marele Premiu de Onoare“ Secretariatului General.

Juriul International

Un juriu international, compus din 5 membri de nationalitati diferite, se intruneste, sub presedintia IRU. Va fi compus din minimum 2 membri ai IRU si maximum 3 personalitati internationale, care vor fi solicitati sa participe. Presedintele IRU este de asemenea Presedinte al Juriului.

Nu se poate face apel la deciziile adoptate de Juriu.

Asociatia Nationala din fiecare tara unde IRU este reprezentat poate prezenta 2 candidati la „Marele Premiu de Onoare al IRU“, o data la doi ani.

In selectarea candidatilor pentru distinctie, Juriul va lua in considerare toate elementele pentru a face aprecierile in vederea atribuirii premiului.

Juriul se va reuni in acelasi timp cu Presedintia Executiva a IRU, sau in orice alt moment.

Secretariatul General va pregati reuniunea Juriului si aplicarea masurilor adoptate.

Presedintele IRU va raporta Consiliului de Directie cu privire la activitatea Juriului.





Ultima modificare a paginii: 24.01.2006

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii