UNTRR


Diplome de Onoare IRU 2005

Candidaturi la Diplomele de Onoare 2005 decernate de IRU celor mai buni soferi de transport rutier international

Membrii IRU sunt informati ca o Diploma de Onoare, insotita de o insigna, sunt remise celor mai buni soferi din transporturile rutiere internationale. De aceea, ei sunt rugati sa examineze cu grija dosarele candidatilor care, in tara lor, pot pretinde la atribuirea acestei diplome a carei valoare este foarte apreciata de soferii din trafic international.

In conformitate cu Reglementarea Diplomei de Onoare IRU (vezi in Anexa), asa dupa cum a fost amendata de Presedintie si ratificata de Consiliul de Directie pe 11 aprilie 1997 (CD/6029), Asociatiile nationale ale IRU sunt rugate sa transmita la Secretariatul General, pana pe 16 august 2005 cel mai tarziu, numele candidatilor eventuali, pe baza chestionarului prevazut in Regulament. Nu este necesara transmiterea unei fotografii a candidatului.

Listele candidatilor primite dupa expirarea acestui termen nu vor mai putea fi luate in considerare. Hotararea privind atribuirea Diplomelor de Onoare se va face cu ocazia reuniunilor de toamna IRU.

 

Anexa 1

Diploma de Onoare IRU

Regulament – Aprobat de Presedintia IRU in reuniunea sa din 9 aprilie 1997

1. In conformitate cu prevederile prezentului regulament, este remisa o distinctie pentru a recompensa soferii in trafic international de calatori si de marfuri care au facut cinste profesiunii lor prin conducerea in siguranta, prin loialitatea pe care au dovedit-o fata de intreprinderea care i-a angajat si prin calitatile lor morale. Acelasi lucru este valabil si pentru persoana responsabila a intreprinderii de transport care conduce propriile autovehicule.

2. Aceasta distinctie consta in atribuirea unei Diplome de Onoare a IRU, insotita de o insigna, fiecarui sofer:

a. Care isi exercita cu regularitate meseria de cel putin 20 de ani neintrerupti, din care 15 ani in trafic international, spre deplina satisfactie a angajatorului sau actual si a eventualilor sai angajatori precedenti;

b. Care este in serviciul aceleasi intreprinderi de cel putin 5 ani si care a condus, de cand este sofer profesionist, un minim de 1.000.000 km in trafic international de cand a devenit sofer profesionist. (Durata apartenentei intreprinderii la asociatia nationala si a asociatiei nationale la IRU nu intra in consideratie in timpul calculului anilor de serviciu ai soferului);

c. Care nu a cauzat, din vina sa, un accident grav (antrenand leziuni corporale) de circulatie rutiera in timpul ultimilor 15 ani;

d. Care nu a incalcat grav reglementarile rutiere, vamale sau administrative din tara sa sau din tarile traversate in ultimii 5 ani.

3. Diploma de Onoare si Insigna sunt decernate o data pe an cu ocazia unei reuniuni a Consiliului de Directie al IRU. Solicitarile facute prin intermediul asociatiilor nationale, membre IRU, vor fi prezentate Secretariatului General al IRU, Centrului International, de la Geneva, pana pe 1 octombrie al fiecarui an, pe formularul chestionarului.

4. Presedintia IRU hotaraste atribuirea acestei distinctii. In alegerea candidatilor, Presedintia IRU va tine seama de toate elementele de apreciere. Nu se poate face apel asupra acestor decizii. Presedintia IRU da socoteala Consiliului de Directie asupra hotararilor luate.

Chestionarul si formularul de inscriere se gasesc pe site-ul old.untrr.ro, la sectiunea Diverse.

 

Sursa: IRU



Ultima modificare a paginii: 23.01.2006

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii